Segueix-nos F Y T R

En marxa l'ofensiva del PP contra el català al País Valencià: Castellón de la Plana i Valencia

| |

La batlessa de Castelló, Begoña Carrasco (PP), ha signat aquest dijous a la primera Junta de Govern el decret mitjançant el qual s'inicia el procediment administratiu per a la recuperació del topònim bilingüe de la ciutat. «Ens comprometem amb la ciutadania i avui expressem la voluntat de complir amb la recuperació del topònim bilingüe, perquè Castelló torni a ser Castelló de la Plana i Castellón de la Plana», ha explicat la batlessa.

D’aquesta manera, ha insistit en la importància de «respectar les dues llengües cooficials perquè els castellonencs puguin triar lliurement com anomenar la seva ciutat».

Amb aquesta signatura comença la tramitació administrativa per a revertir la denominació única en català, que al 2018 va aprovar l’Ajuntament de Castelló, encapçalat per Amparo Marco Gual (PSPV), i que el Consell va avalar l’any següent.

D'aquesta manera, no han esperat ni una setmana a demostrar un dels principals objectius de governar al País Valencià: acabar amb la valencianitat.

Així ho ha fet saber també la nova batlessa de la ciutat de València, María José Catalá (PP), qui durant el ple de constitució de l'Ajuntament ja va assegurar que imposaria la denominació bilingüe de la ciutat.

+ VIST