Segueix-nos F Y T R

Detingudes tres persones per explotació laboral de treballadors d'un hotel en el Llevant de Mallorca

La Policia espanyola ha dut a terme l'operació a un hotel del Llevant de Mallorca. | Foto: Europa Press

| |

Agents de la Policia espanyola han detingut tres persones, dos homes i una dona d'edats compreses entre els 30 i 46 anys, que s'encarregaven de controlar els treballadors d'un hotel en el Llevant de Mallorca, com a presumptes autors d'un delicte de tràfic d'éssers humans per a l'explotació laboral, delicte contra els drets dels treballadors i pertinença a grup criminal.

En una nota de premsa, la Policia espanyola ha informat que agents de la Brigada Provincial d'Estrangeria i Fronteres han donat per finalitzada una operació policial procedint a la detenció de tres persones encarregades de controlar als treballadors d'un hotel situat a la Part Forana, en la zona del Llevant de Mallorca.

Les investigacions es van iniciar en rebre els agents d'informació que en aquesta empresa podien trobar-se treballadors estrangers treballant en situació irregular.

Per aquest motiu, agents de la brigada de la Policia espanyola es van desplaçar al lloc i van realitzar una inspecció en aquest hotel, identificant a tres treballadors dels quals només un figurava donat d'alta en la Seguretat Social, citant als mateixos per a la presa de declaració.

Els policies van poder arribar a la conclusió que l'activitat presumptament delictiva d'aquestes persones afectava el col·lectiu de treballadors estrangers únicament, arribant a un règim de «quasi esclavitud».

Entre les manifestacions rebudes pot desprendre's que les víctimes eren obligades a realitzar jornades laborals de 14 hores diàries, la majoria no cobrant diners per treballar. Els treballadors realitzaven funcions en uns casos de cambrers, en uns altres de neteja o donant massatges, si bé la majoria d'ells no tenien cap mena de contracte laboral, cosa que significava que en finalitzar la temporada no percebrien cap mena de compensació corresponent al temps treballat, ni vacances ni hores extres.

Les víctimes, atenent les seves diferents situacions econòmiques i personals amb càrregues familiars i al no tenir mitjans de subsistència, es veien obligades a acceptar les condicions laborals imposades per l'encarregat i captador.

Per tals motius, els agents van procedir a la detenció de les tres persones encarregades de controlar als treballadors víctimes dels fets, com a presumptes autors d'un delicte de tràfic d'éssers humans per a l'explotació laboral, delicte contra els drets dels treballadors i pertinença a grup criminal.

+ VIST