Els mesos de l'estiu, quan la calor és molt forta i l'aire calent, ve de gust refrescar-se. Una bona i original manera de fer-ho és amb els còctels.
Carlos Gornés, regent del Guacamayo i expert cocteler amb un llarg currículum i multitud de premis al seu darrere, ens suggereix un parell de receptes per passar la set i de passada una estona divertida.
Els licors i alcohols amb denominació d'origen de la nostra comunitat tenen cada vegada més acceptació entre el públic, i la utilització d'aquests elements per a l'elaboració d'aquests combinats és només una altra més de les possibilitats que ens ofereixen les begudes de les nostres Illes.
A banda d'aquests productes típicament illencs, les destil·leries i licoreries balears fabriquen gran quantitat de licors que tenen altres procedències i que es coneixen internacionalment, com el rom o el curasão, que cada dia s'utilitzen més en aquest sector.
Substituir la ginebra d'alguns clàssics com el ginlet o el ginfizz pel xoriger menorquí és només una de les possibilitats que ens ofereixen els nostres licors.
La mescla de palo amb sifó és un bon exemple de la cocteleria
popular basada en productes illencs.
Aquesta combinació encara continua sent una beguda popular, però
les barreges d'aquest licor tan típicament mallorquí han
evolucionat cap a mescles més sofisticades. Les herbes, malgrat ser
una beguda que es beu sense combinar amb cap altra, també presenten
possibilitats de ser complementades amb altres begudes que
contrastin amb el seu sabor, com ara el bitter.
