EUROPA PRESS Paris.
Més de 800 milions de persones no tenen encara la quantitat
necessària diària d'aliments, és a dir el 13% de la població
mundial, segons l'informe anual de l'Organització per a
l'Agricultura i l'Alimentació. La quantitat és netament inferior
als 960 milions de persones que es trobaven en la mateixa situació
fa trenta anys, però encara i així és «impressionant», segons
apunta el document d'aquesta agència de l'ONU.
L'estudi assenyala com a principals causes de les emergències alimentàries al món els fenòmens meteorològics adversos, que s'han incrementat els darrers anys del segle XX, i els conflictes armats i lluites civils. La desnutrició s'ha reduït els darrers anys, especialment als poblats i països de l'Àsia, i ara només es desencadena en circumstàncies excepcionals. Només l'Àfrica continua sent un focus de greus preocupacions en matèria de desenvolupament.
Els darrers 50 anys han deixat una herència de problemes sense resoldre, nous reptes, riscs i incertesa. La FAO apunta que «durant molt de temps no s'ha reconegut l'aportació clau de l'agricultura al desenvolupament econòmic i social. D'altra banda, no s'ha dedicat a la fam en el món l'atenció constant que mereix», afegeix. El SOFA sosté que els darrers anys del segle XX han estat generalment desfavorables per a l'agricultura i l'alimentació al món.
