Segueix-nos F Y T R

Can Mateu acull la demostració prèvia de la Mostra de Cuina 2003

Els plats tradicionals de la gastronomia illenca triomfaren

A.ESTABÉN. Palma.
El restaurant Can Mateu, d'Algaida, va acollir la primera degustació de plats que s'oferiran a la Mostra de Cuina Mallorquina que enguany celebra la seva XIX edició, del dia 2 al dia 11 d'abril. Aquesta presentació va comptar amb l'assistència del president de l'Associació de Restauració, Toni Gil, que va pronunciar unes paraules de benvinguda i d'agraïment a les institucions col·laboradores, als empresaris del sector, a cuiners i pastissers, vinaters i distribuïdors del gremi.

També hi foren presents el batle d'Alaró i conseller de Cooperació Municipal, Josep Gomila, que també es va dirigir als convidats, el batle de Valldemossa, Joan Muntaner, el d'Algaida, Jaume Jaume, i els amfitrions, Mateu Ballester i la seva dona, Maria, propietaris del restaurant.

La primera d'aquestes reunions es va fer amb la finalitat, segons assenyala Gil, «que els restaurants i forns que assisteixen a la Mostra de Cuina Mallorquina visquin una situació similar a la que trobaran durant la seva participació, és a dir, servir un gran nombre de racions en pocs minuts, havent de cuidar la temperatura, la presentació i la qualitat del conjunt del plat pel que fa al gust i a les textures».

Les especialitats més característiques de la cuina mallorquina varen ser recreades per un total de cinc restaurants. Ca N'Arabí de Binissalem va oferir frit de verdures; Es Pou de Lloret de Vistalegre, albergínies farcides de carn; Can Mateu d'Algaida, calamar farcit; el Celler Can Toni, de Campos, llom de porc negre amb col; i Sa Cuina de n'Aina, de Sencelles, tall rodó d'indiot amb salsa d'ametles. L'Associació de Forners i Pastissers de Mallorca també va posar messions per un dolç molt representatiu de la tradicional gastronomia mallorquina, com és el gató d'ametla i pastís gelat. Els vins varen ser un chardonnay 2002 de Santa Catarina i un negre criança Albaflor 2000.

+ Vist