“La teologia i la sociologia s'han de complementar”

Un total de 280 reflexions conviden el lector a pensar i a començar cada dia amb millor peu

| Palma |

"Res humà no és estrany a la mirada cristiana". Aquest és el leit motiv del canonge de la Seu i sociòleg Joan Bestard Comas, que demà presenta la seva dessetena obra literària sota el títol Invitación a pensar. Reflexiones cristianas para cada día (editorial PPC). Un total de 280 reflexions "en un llenguatge clar, concís i sintètic per arribar a tothom", apuntà l’autor, donen vida a aquesta obra, que neix amb l’objectiu de "transmetre un pensament estimulant per començar el dia amb bon peu". Llicenciat en Ciències Socials a Roma, Bestard analitza en la seva darrera obra aspectes de caràcter humà, social, polític, psicològic, pedagògic i religiós des de la seva mirada cristiana, que tot i això no està pas ancorada en el passat. "El cristianisme ha d’evolucionar amb la societat sense perdre els valors bàsics de la fe", precisà el canonge. A través dels seus escrits, Bestard intenta establir ponts entre l’Església i la societat. "La teologia i la sociologia s’han d’enriquir mútuament i han de complementar-se", assegurà.

Frases cèlebres

A través de frases i de pensaments de reconeguts autors i personatges actuals o clàssics com Montesquieu, els evangelistes, Voltaire i Napoleó, entre molts d’altres, Bestard reflexiona sobre aspectes tan dispars però fonamentals "per viure més humanament" en el dia a dia com l’educació, la pau, el terrorisme, la violència domèstica, la fidelitat, la serenitat, el seny, la humanitat, la màfia... i així fins a un total de 280. "Un dels objectius és crear noves il·lusions per obrir camins d’esperança dins el món", assenyalà. Malgrat les inacabables injustícies, les crisis, les desigualtats i les guerres que pateix actualment la societat, Bestard intenta que les seves reflexions "acabin amb un punt positiu". L’escriptor, a més, fa molts anys que participa en diferents espais radiofònics.

Les reflexions que componen l’obra s’agrupen en quatre apartats: les humanes i socials, les psicològiques i pedagògiques, les ètiques i les religioses. El llibre inclou un ampli índex onomàstic, en el qual figuren tots els personatges que l’autor cita en els seus pensaments. Així mateix, l’obra conté un índex de matèries en el qual apareixen els conceptes que Bestard tracta i les pàgines on es descriuen o a les quals se’n parla. La presentació d’aquesta obra, la vuitena de la sèrie de reflexions publicades per l’autor, tindrà lloc demà dijous a les 20.00 hores a la sala Anglada Camarasa del CaixaFòrum, a la plaça Weyler número 3 de Palma. Hi assistiran el Bisbe de Mallorca, Jesús Murgui; Margalida Moyà, directora del col·legi de Sant Rafel i autora del pròleg del llibre; Joan Bauzà, canonge i rector de la parròquia de Sant Alonso Rodríguez; la delegada diocesana d’Ensenyament, Maria Dolors García-Campintero; el gerent de l’editorial PPC, Luis Aranguren; i l’autor mateix de l’obra.

+ Vist