Segueix-nos F Y T R

Arriba a Mallorca la construcció més alternativa: cases fetes amb bales de palla i argila

|

Si voleu aprendre a construir cases sanes, segures i confortables, on les persones puguin crear-hi una llar acollidora i agradable, el primer i el segon cap de setmana de setembre ho podreu fer a Mallorca.

Construir amb bales de palla és una forma de bioconstrucció capdavantera, amb avantatges importants fins i tot sobre altres biomaterials: més ecològic, més local, més sà, més aïllant i més lleuger. La palla, conjuntament amb la fusta i la terra com a altres materials principals, formen un equip constructiu difícil de superar.

Els dies 5, 6, 12 i 13 de setembre, a una finca de Pla de na Tesa, es farà el primer taller de familiarització amb la construcció amb bales de palla i els referits de fang fermentat.

Siddhu Sintes, promotor de la iniciativa explica que la motivació d'aquest taller «és compartir coneixements, tècniques i experiències sobre la construcció amb palla i terra, i difondre els avantatges d'aquests biomaterials de construcció i les seves possibilitats».

«L'objectiu principal és el contacte i l'exploració directa en la construcció amb bales de palla i els referits amb terra, ambdós materials naturals no processats», explica Sintes i afegeix: «també farem sessions teòriques sobre coneixements generals de la construcció amb bales de palla i el disseny bioclimàtic».

Per a participar en el taller, no són necessaris coneixements previs de construcció, cal apuntar-se a través del telèfon 607 266 741 o del correu electrònic: sidhu108@gmail.com.

El taller està adreçat a persones que vulguin construir la seva llar,i a estudiants i professionals de l'àmbit de la construcció (constructors, tècnics i industrials) i del medi ambient, que vulguin conèixer tècniques per a construir de la forma més sana i neta possible.

+ VIST