Segueix-nos F Y T R

Junts pel Sí necessitaria el suport de la CUP per obtenir la majoria independentista al Parlament del Principat

Membres de la candidatura Junts pel Sí en un acte a Mollet del Vallès. | Junts pel Sí

|

La llista independentista de Junts pel Sí, que engloba CDC, ERC i entitats sobiranistes, quedaria a set o vuit escons dels 68 que donen la majoria absoluta del Parlament del Principat, una xifra que sí que podria arribar sumant els vuit diputats que trauria la CUP, segons el baròmetre preelectoral del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS).

El sondeig situa Ciutadans com a segona força amb uns 19 o 20 escons, empatada amb la coalició Catalunya Sí que es Pot, formada per ICV, EUiA, Podem i Equo, que tindria 18 o 19 representants.

En concret, l'estudi, fet públic aquest dijous hores abans de l'inici de la campanya electoral, atorga a la candidatura per la qual es presenten el president de la Generalitat, Artur Mas, i el líder d'ERC, Oriol Junqueras, entre 60 i 61 escons, uns vuit per sota de la majoria absoluta, i deu menys que els 71 que van sumar CiU i ERC a les autonòmiques del 2012, quan CDC en va obtenir 50 i ERC 20.

Com a segona llista més votada hi ha la de Ciutadans, que dobla la representació actual i passa de 9 a 19 o 20 parlamentaris. La segueix, pràcticament empatada, Catalunya Sí que es Pot, amb 18 o 19 escons, enfront dels 13 que tenia ICV-EUiA.

En quart lloc quedaria el PSC, que el 2012 va treure 20 diputats i que ara podria treure entre 16 i 17 escons, i el PP també baixaria passant de 19 a 12 o 13. En darrer lloc figura la CUP, que guanya cinc representants i arriba a vuit.

Per part seva, en la primera convocatòria a la qual concorre en solitari, després de la ruptura de la CiU, Unió no aconseguiria entrar al Parlament, segons el sondeig.

+ VIST