Segueix-nos F Y T R

Francesc Homs assegura que la independència de Catalunya no afectaria l'Euroregió

Francina Armengol acompanyada per Martin Malvy (President Migdia-Pirineus), Damien Alary (President Llenguadoc-Rosselló) i Francesc Homs (conseller de la Presidència de la Generalitat de Catalunya), aquest dimecres a Palma. | EuropaPress

|

El conseller de Presidència de la Generalitat de Catalunya, Francesc Homs, ha opinat aquest dimecres que una possible independència de Catalunya no tindria efectes sobre l'Euroregió Pirineus Mediterrània, un projecte de cooperació entre territoris del qual forma part, juntament amb les Illes Balears, i les regions franceses de Llenguadoc-Rosselló i Migdia-Pirineus.

Així ho ha assenyalat en ser preguntat per aquesta possibilitat a Palma on aquest matí s'ha procedit a l'acte de traspàs de la presidència de l'Euroregió Pirineus Mediterrània, el president de la regió Llenguadoc-Rosselló, Damien Alary, i que ha estat cedida per la presidenta del Govern balear, Francina Armengol. En ser requerit per aquesta qüestió, Homs ha opinat que per a cadascuna de les regions que formen part d'aquest projecte «hi ha la convicció que el que és i ha de ser l'Euroregió; que és la comprensió i l'enteniment, més enllà de la que sigui l'expressió política de cadascun dels seus membres».

En aquest mateix sentit s'ha pronunciat el nou president, Damien Alary, que s'ha mostrat «molt clar» i ha assegurat que una possible independència de Catalunya «no seria cap pertorbació» per a l'Euroregió. «No pertorbaria per a res», ha remarcat.

+ VIST