Segueix-nos F Y T R

La policia utilitza localitzadors GPS per trobar vehicles robats

|

El robatori de vehicles és un repte recurrent que enfronten les forces de seguretat i que genera pèrdues econòmiques i emocionals significatives per als seus propietaris. Tot i que les companyies asseguradores ofereixen pòlisses contra robatoris, furts o pèrdues, aquestes no solen compensar els danys a nivell personal que implica aquesta problemàtica.

Les forces policials ho saben i recorren a la tecnologia com a aliada en la batalla contra els delictes d'aquest tipus. Una de les eines més efectives de les quals la policia es val són els dispositius de localització GPS. Els localitzadors GPS, també coneguts com a «sistemes de posicionament global», permeten a les autoritats seguir la ubicació d’un vehicle en temps real.

Què són els localitzadors GPS? Es tracta de dispositius petits que s’instal·len de manera oculta en el cotxe, cosa que dificulta que els malfactors els detectin i desactivin. Amb aquesta eina, després de rebre l’avís de robatori, les forces de seguretat poden activar el rastrejador i seguir el senyal fins a la ubicació exacta del vehicle sostret, i fins i tot identificar llocs, accions o crims d'altres tipus que també involucren els responsables del robatori.

Per augmentar l’efectivitat, rapidesa i resposta de l’acció policial i maximitzar les possibilitats de recuperar el vehicle i els béns sostrets, un sistema de gestió de flotes és una gran opció. Aquest sistema és especialment interessant, sobretot si posseeixes una petita flota i necessites garantir la seguretat de diverses persones. Es tracta d’uns servidors integrals que compten amb tecnologies avançades i assistència 24/7, que permeten monitoritzar en temps real el moviment, no només de mitjans de transport, sinó també d’altres béns personals, com mòbils i portàtils.

Per què el seu ús és tan beneficiós? Gràcies a la tecnologia dels localitzadors GPS, les forces de seguretat policial poden:

  • Actuar amb més rapidesa i eficàcia davant el crim
  • Recuperar en bones condicions els vehicles robats i els béns personals sostrets
  • Reduir la taxa de robatoris de vehicles i desanimar els lladres
  • Maximitzar les possibilitats de capturar els delinqüents
  • Recollir proves relacionades amb delictes d'altres índoles

Per aquest motiu, el bon ús dels rastrejadors GPS pot ser un aliat no només per als propietaris de vehicles que els utilitzin, sinó que també contribueixen a la seguretat comunitària. Amb l’impuls de la tecnologia, la policia lluita contra el crim amb rapidesa i eficàcia.

En què es diferencien dels rastrejadors tradicionals? Una de les opcions més recomanades en el mercat actual per incorporar un localitzador GPS en el seu vehicle és el rastrejador OBDII. Aquest artefacte es diferencia dels rastrejadors convencionals per la seva simplicitat d’ús, fàcil instal·lació i accessibilitat, a més de la seva relació preu-qualitat.

El localitzador OBDII permet una interacció senzilla i fluida amb el cotxe. Amb la tecnologia Plug-and-Play, a més d’una instal·lació ràpida i eficient, pot accedir a les dades del seu dispositiu de manera instantània i en temps real. Si estava buscant seguretat per al seu cotxe, però l’aclaparaven els assumptes tècnics i els alts costos de servei, un dispositiu com l’OBDII és la seva solució.

Localitzadors GPS, innovació al servei de la comunitat L’ús de localitzadors GPS per rastrejar vehicles robats està revolucionant la manera com la policia lluita contra el crim. La seva facilitat d’instal·lació i el seu cost accessible el converteixen en un aliat fonamental de les forces policials que, més enllà de trobar vehicles, aconsegueixen resoldre casos complexos i garantir seguretat amb rapidesa i confiança.

+ VIST