CONFERÈNCIA OEST | 149 |
---|---|
CONFERÈNCIA EST | 119 |
CONFERÈNCIA OEST: Paul (14), Bryant (27), Duncan (6), Stoudemire (19), Ming (2) –cinc inicial–, Gasol (14), O’Neal (17), West (6), Parker (14), Billups (5), Roy (14) i Nowitzki (8).
CONFERÈNCIA EST: Iverson (2), James (20), Wade (18), Garnett (12), Howard (13) –cinc inicial–, Johnson (-), Harris (6), Pierce (18), Allen (8), Lewis (8), Granger (2) i Williams (12).
PARCIALS:
34-27, 72-67 (descans), 110-91 i 146-119 (final).
ÀRBITRES: Tony Brothers, Ron Olesiak i Mark Wunderlich.
La Conferència Oest s’imposà (146-119) a la de l’Est en la 58a edició de l’All Star de la lliga NBA, liderats per l’encert de Kobe Bryant, MVP del partit al costat de Shaquille O’Neal, que desnivellaren la balança en el tercer quart d’un partit que permeté l’estrena encistelladora del català Pau Gasol, que lluí amb llum pròpia en el segon quart. El pivot català rebé un homenatge en el descans pels passats Jocs Olímpics de Pequín al costat del seu germà Marc, els sis components de l’equip nord-americà masculí; Lisa Leslie i Tina Thompson, del femení; l’argentí Luis Scola, el xinès Yao Ming, el francès Tony Parker i l’alemany Dirk Nowiztki. Gasol aportà 14 punts i 8 rebots i li faltà ben poc per tornar a ser el màxim rebotejador del matx, com ja succeí a Houston 2006, ja que quedà a un rebot de Dwight Howard. A més, el jugador de Los Angeles es permeté el luxe d’encadenar un bon nombre de cistelles en la seva primera sortida a la pista per arribar al descans ja amb dobles dígits. Tot i això, la seva estrena realitzadora arribà al final del primer quart, concretament en el seu primer atac. L’alemany Dirk Nowitzki ficà la pilota al pal baix i Gasol, fidel al seu esperit guanyador, no ho dubtà. Se n’anà com un llamp cap al cèrcol per esmaixar, 30 segons abans del final del parcial.
Kobe Bryant, amb 27 punts i 4 assistències, i Shaquille O’Neal, autor de 17 punts, 5 rebots i 3 assistències, foren els encarregats de desequilibrar el partit de manera definitiva a favor de l’Oest en el tercer quart. Big Cactus (O’Neal) signà davant la seva afició un tercer quart per emmarcar i recordà la seva millor època amb esmaixades, rebots, ganxos i, fins i tot, un espectacular túnel sobre Dwight Howard que culminà, a més, penjant-se a l’anella. El darrer quart es convertí en un mer tràmit que arribà a ser embafós, ja que Lebron, fidel al seu estil individualista, intentà imitar McGrady i Vince Carter i tirà la pilota contra el tauler per esmaixar diverses vegades, sense èxit. Finalment, l’Oest va guanyar a casa i va fer feliços els milers d’aficonats i nombroses estrelles del món de l’espectacle –com Beyonce i Eva Longoria– i llegendes –com Jesse Jackson i Muhamad Ali– que omplien el pavelló.