Malgrat els problemes, el Mallorca continua preparant la temporada que ve, que es preveu molt complicada. Un cop duit a terme l'stage de pretemporada a la localitat holandesa d'Ermelo, les necessitats esportives es perfilen cada vegada més, encara que les urgències apunten en primer lloc a la sortida de certs jugadors que no a la incorporació de nous futbolistes. Noms com els de Lux, Corrales, Webó i Callejón són els que alimenten els rumors de possibles sortides del club vermell, senzillament perquè són els fubolistes de la plantilla vermella que tenen fitxes més altes. La seva partida donaria un poc més d'oxigen a la malparada economia vermella.
Quant a les possibles arribades, l'acord entre el danès Michael Laudrup i Llorenç Serra Ferrer fou total després de la reunió de dimecres. El Mallorca necessita un lateral dret, un migcampista i un davanter. Ambdós analitzaren durant diverses hores i a la planta noble de Son Moix les necessitats de l'equip que afrontarà la Lliga 2010/2011, sobretot després que la plantilla hagi mostrat les seves possibilitats i mancances en els amistosos jugats a Holanda. De fet, el danès ja indicà que els vermells necessiten més pólvora, més capacitat de marcar. Malgrat tot, el balanç de la pretemporada no ha estat negatiu. Dels cinc partits disputats a terres holandeses, el balanç és de dues victòries, dues derrotes i un empat, xifres que deixen les portes obertes a pensar que el conjunt no està tan malament com es podria pensar.
A més, si es té en compte que la prioritat és llevar-se les fitxes més altes, allò més probable és que les noves incorporacions arribin al final del mercat de fitxatges, que acaba el proper 31 d'agost. De fet, Laudrup ja ho ha donat per suposat. El danès considerà que encara hi ha molt de temps per fitxar.
Injecció de liquiditat
L'actualitat institucional del Mallorca va més enllà de la UEFA i dels despatxos dels advocats. Llorenç Serra Ferrer continua cercant inversors que aportin múscul financer al club vermell. Cal recordar que el pobler comprà un 98% de les accions del Mallorca per repartir-ne seguidament un 32,5% entre Miquel Coca, Pere Terrasa, Miquel Àngel Nadal, Rafel Nadal, Jaume Cladera, Biel Cerdà i Josep Pons. Així, Serra Ferrer quedà amb un 66% de les accions de la Societat Anònima Esportiva illenca. Això no obstant, la seva intenció no és ser l'accionista majoritari, sinó vendre'n aproximadament un 40% a un o diversos inversors que siguin capaços de dotar el Mallorca de la liquiditat necessària per dur endavant el seu projecte.
De moment, el mànager continúa la seva recerca. Hi va haver un acostament amb el català Paco Segarra, però es varen trencar les negociacions sense arribar a cap acord. El fet que el club estigui protegit per la llei concursal és una bona garantia econòmica, però no es pot afrontar un projecte esportiu de la magnitud que requereix un club de Primera Divisió sense doblers, liquiditat o múscul financer, com es vulgui dir. La recerca d'un inversor és una passa ben necessària perquè els plans de Serra Ferrer amb el Mallorca es puguin dur a terme.