Segueix-nos F Y T R

Tornarà a tancar

El propietari de l'Empeltada anuncia que instal·larà noves barreres a la carretera Vella de Lluc

| Pollença |

El propietari de la finca de l’Empeltada, Rafel Morro, va confirmar ahir la seva intenció de tornar a posar en el termini d’una setmana, prèvia notificació al batle, les barreres que un grup de trenta persones van serrar i traslladar dissabte des de l’accés a la seva finca, en el quilòmetre 7 de la carretera Vella de Pollença a Lluc, fins a la seu del Consell de Mallorca a Palma. L’acte reivindicatiu, convocat per una desena d’associacions i plataformes en defensa dels camins públics i del medi ambient, pot tenir conseqüències penals si prospera la denúncia que Morro va formalitzar ahir a primera hora del matí al quarter de la Guàrdia Civil de Pollença. El propietari de la finca de l’Empeltada va denunciar davant la Guàrdia Civil el que considera un "robatori" i un "espoli", i valorà els danys en 1.000 euros (800 de la barrera i 200 del cost d’instal·lació). Això, a la pràctica, podria representar una sanció penal per als autors de l’acte, perquè l’import dels danys supera la xifra de 400 euros.

Identificació dels autors

En la seva denúncia, el propietari de l’Empeltada dóna compte que els autors del "robatori" són fàcilment identificables a través de les fotografies publicades en premsa, per la qual cosa no es descarta que la Guàrdia Civil requereixi als mitjans que aportin documentació gràfica sobre aquest succeït. El propietari de l’Empeltada, Rafel Morro, encara no havia tingut ahir cap comunicació oficial que les barreres que impedien l’accés a la carretera Vella de Lluc a través de la seva finca eren a les dependències del Consell de Mallorca a Palma. "Jo no sé on són, m’he limitat a posar la denúncia i si el Consell les té, els seus responsables hauran de respondre per tenir a les seves dependències un material robat", digué Morro.

Rafel Morro justifica la decisió de tancar amb barreres la carretera Vella de Lluc en l’accés a la seva finca pel conveni, signat el setembre de 2005 amb el llavors conseller insular de Medi Ambient, Miquel Àngel Borràs, en funció del qual Morro va cedir els terrenys per habilitar-hi un pas alternatiu per als excursionistes que circulen per la Ruta de la Pedra a Sec. El pas està situat a pocs metres de la barrera i està obert des d¡aleshores. L’amo de la possessió de l’Empeltada defensa que "l’ús públic no pot suposar un menyspreu de les garanties dels propietaris de les finques" i se sent "víctima d’un greuge comparatiu perquè, abans d’arribar a l’Empeltada, la carretera Vella de Lluc té unes altres tres barreres i fins i tot s’ha construït un jardí sobre part del traçat". Per això, anuncia que exhaurià la via administrativa abans d’obrir el camí.

+ VIST