Segueix-nos F Y T R

Blanca Iglesias haurà de pagar

El Bloc demana a Rotger que es disculpi per no haver-se personat en la causa i que expliqui per què no ha “volgut defensar els interessos dels ciutadans d'Inca”

| Inca |

El Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) ha emès la sentència ferma que condemna l'exassessora de l'Ajuntamet d'Inca Blanca Iglesias a un any i mig de presó i a indemnitzar amb 14.776,89 euros els comptes municipals. Malgrat tot, el sindicat STEI-i, que es personà en la causa, sol·licitava una multa de 20.086 euros, per un delicte d'intrusisme i falsificació.

Després de conèixer la sentència ferma, el grup del Bloc vol que el batle, Pere Rotger, "demani disculpes als veïns de la ciutat i expliqui per què no ha volgut defensar els interessos dels ciutadans d'Inca en lloc dels particulars de l'exassessora", segons paraules del regidor nacionalista Andreu Caballero.

Per part seva, el portaveu nacionalista, Antoni Rodríguez, va avisar ahir que "tornarem a presentar la moció que ja formulàrem el mes de juny per demanar una comissió d'investigació i saber exactament el treball que duia a terme Iglesias dins l'ajuntament". Rodríguez va recordar que "l'equip de govern (PP) va declinar dur a terme la comissió d'investigació al·legant que ja s'havia realitzat un informe tècnic en el qual no es contemplaven irregularitats".

En aquest aspecte, Rodríguez assegurà que "l'informe tècnic no era complet, perquè el tinent de batle Rafel Torres adduí que Blanca Iglesias no havia format part de cap grup de treball per a la selecció de personal i nosaltres adjuntam tres actes del SOIB de selecció de personal en què figuren la firma de Rafel Torres al costat de la de Blanca Iglesias".

Estafa

Els nacionalistes es mostraren molt contents amb la resolució "que demostra que l'exassessora Blanca Iglesias estafà l'Ajuntament d'Inca amb una titulació falsa que li permeté ocupar un lloc de feina i cobrar més doblers del que li corresponia", que ara haurà de tornar a l'erari municipal, segons va dir Antoni Rodríguez.

Per altra banda, Andreu Caballero opinà ahir que "pensam que des del principi el Consistori s'hauria d'haver personat en la causa contra Blanca Iglesias al costat del STEI-i i del Col·legi d'Advocats".

A més, els nacionalistes proposaran durant el pròxim ple que "s'aprovi destinar els 14.776 euros a alguna causa justa que en temps de crisi segur que trobarem", digué Caballero, qui afegí que, "ja que l'equip de govern no volia reclamar aquesta quantitat, almenys es pot destinar a alguna bona acció".

L'escàndol

L'escàndol del cas Iglesias es remunta a l'any 2005, després que la llavors portaveu del PSM, Xisca Vives, denunciàs la falsificació del títol universitari de Psicologia d'Iglesias per poder aconseguir una plaça de funcionària. Després d'investigar aquests fets, l'STEI-i va denunciar el cas davant de la Fiscalia i el passat 19 de maig es va dur a terme el judici que va condemnar Blanca Iglesisas. Ahir, el Bloc va donar a conèixer la sentència ferma que no permet apel·lació.•

+ VIST