Segueix-nos F Y T R

Una gran bandera espanyola provoca un tens ple a Calvià

El batle Carlos Delgado treu la seva faceta més patriòticament espanyola i força la col·locació d'un símbol “nacional” devora un monument en honor dels guàrdies civils morts

La base metàl·lica on s'instal·larà el pal és d'una altura equivalent a cinc pisos. | Michels

| Palma |

"Ja és hora que els espanyols mostrem el nostre orgull per la bandera nacional". Així va justificar ahir el batle de de Calvià, Carlos Delgado, la seva decisió de col·locar, de manera permanent, a la rotonda de Palmanova, una enorme ensenya espanyola com a homenatge als dos agents de la Guàrdia Civil assassinats en un atemptat d'ETA que, segons el seu punt de vista, "varen perdre la vida precisament per defensar la unitat d'Espanya".
Els aclariments de Delgado sobre la seva idea de destinar la rotonda més pròxima al lloc on es va produir l'atemptat de juliol a una rendició d'honors al cos de seguretat i a la bandera de l'Estat es van produir ahir migdia en la part final del ple de l'Ajuntament de Calvià i en el tractament d'una moció d'urgència presentada per Isidre Cañellas, el regidor d'Unió Mallorquina en la Corporació.

Fins ara, Delgado no havia comunicat per cap conducte oficial als seus companys del ple municipal que el pròxim 5 de desembre es procediria a la inauguració d'un monument en el honor dels agents assassinats (en el centre del qual s'hissarà una bandera d'Espanya d'uns 40 metres de superfície), el lliurament de les medalles d'or de la localitat a títol pòstum i la destapada de les plaques dels carrers del municipi que duran el seus noms.
Delgado va decidir ahir sobre la marxa que els seus regidors votassin a favor de la urgència de la moció "de viva veu" de Cañellas, qui demanava a la sessió que en cas de confirmar-se la informació avançada dimecres per aquest diari, no hi hauria un pal, sinó tres, "per a les banderes d'Espanya, Balears i la Unió Europea, és a dir, els mateixos que té vostè darrera en una sessió de ple com la d'avui".

La primera vara es va encarregar de contestar la moció del regidor d'UM i va assenyalar que "la bandera d'Espanya no és un símbol excloent, sinó l'única que ens representa a tots", i va afegir que l'ensenya 'nacional' "mereix homenatge perquè és l'única de les existents que és arrossegada, cremada i trepitjada".El grup municipal socialista es va abstenir en el vot sobre la moció d'UM. El seu portaveu, Antoni Manchado, va manifestar que "els assumptes de banderes no els percep com una qüestió política sinó de la pell de cada un". A més, va puntualitzar que segons la seva opinió "en un cas com el present jo no n'hauria col·locat ni una ni tres, i tan poc interessant em sembla la proposta de batle com la del senyor Cañellas". L'equip de govern (PP) va rebutjar amb els seus vots la moció de Cañellas.

+ VIST