El tràgic esdeveniment ocorregut la setmana passada després d'esfondrar-se un bloc de pisos a Palma, que causà la mort a set persones, ha rescatat les reivindicacions de PSM+Esquerra+Verds, que ja fa uns mesos varen alertar de l'existència de nombrosos edificis a la ciutat de Manacor que es troben en mal estat. Així ho va exposar el regidor nacionalista Miquel Oliver durant el ple d'ahir. Sense afany oportunista, va recordar que "fa uns mesos advertírem de l'existència d'una edificació ruïnosa al carrer Alexandre Rosselló i ara ja tenim altres immobles localitzats en altres carrers com els de la Pau, Olesa, Convent, José López i d'altres als barris de Fartàritx, la Torre i al centre", va explicar. Per això, Oliver va instar l'equip de govern a redactar una ordenança que obligui a inspeccionar els edificis ruïnosos o l'antiguitat dels quals superi els 50 anys.
Proposta
El regidor d'Urbanisme, Bernat Amer, va reconèixer que aquesta proposta "seria de difícil compliment, perquè no disposam dels recursos humans suficients per revisar tots els edificis". Amb tot, Amer va apuntar que la normativa urbanística actual "dóna marge a l'Ajuntament per actuar d'ofici contra aquest tipus de fets i ja té sis expedients oberts per aquests motius".
Antecedents
El darrer esfondrament d'un immoble al municipi de Manacor va ocórrer el 19 d'agost de 2007, quan es desplomaren tres plantes interiors del bar restaurant S'Àmfora de Porto Cristo, ubicat a la cantonada dels carrers Bordils i Cristòfol Colom. Encara que no es varen haver de lamentar víctimes, el regidor d'Urbanisme, Bernat Amer, va anunciar el sendemà la creació d'una normativa per revisar les estructures dels edificis més antics del terme. Han passat poc més de dos anys d'aquest anunci i l'Ajuntament no ha aprovat cap mesura, tot i reconèixer ahir que "hem estudiat normatives d'altres municipis, però ens falten efectius".