Segueix-nos F Y T R

Falten factures per valor de 550 mil euros

| Sencelles |

Un informe de procediments acordats -un document semblant a una auditoria de comptes- posa de manifest que no hi ha factures de pagaments per valor de 550.000 euros efectuats per l'Ajuntament de Sencelles durant l'exercici pressupostari de 2005, quan hi governava el PP. L'estudi esmentat l'encarregà l'actual equip de batlia arran d'una primera anàlisi de la Sindicatura de Comptes que ja hi detectava possibles irregularitats financeres.

Les conclusions del document exposen que falta "la documentació suport -és a dir, les factures-" d'abonaments per valor de 370.000 euros mitjançant transferència bancària, de 70.000 euros fets efectius a través d'un xec i de 5.000 de corresponents a devolucions de rebuts. Respecte als pagaments per mitjà de la caixa de la corporació, no es disposa de "cap tipus de documentació base", tot i que l'import puja a 103.000 euros. En total, els abonaments sense factura ascendeixen a 548.000 euros.

Continuant amb les operacions realitzades per mitjà de la caixa municipal, l'informe adverteix que sí que hi ha "albarans, notes de lliurament i altres papers sense validesa", però no factures, de pagaments per valor de 14.000 euros. També n'hi consten d'altres per valor de 4.500 euros la justificació dels quals són tiquets "que no estan expressament destinats a la Sala" i abonaments per valor de 292 euros la documentació suport dels quals "va a nom d'un tercer diferent de l'Ajuntament".

L'estudi comanat per l'equip de govern també analitza els ingressos municipals, en els quals tampoc no es disposa de tots els papers corresponents. En aquest cas, i segons s'assenyala, l'import de les entrades sense justificar -rebuts, xecs, transferències bancàries, imposicions en efectiu i cobraments a la caixa del Consistori- pugen a 183.000 euros. Finalment, aquesta anàlisi exposa que "per a l'impost de construccions i obres es percep una diferència no conciliada de 61.000 euros entre la relació extra comptable de cobraments i la caixa". Pel mateix concepte, la diferència entre aquesta i el compte general de la Sala és de 18.000 euros.

Valoracions
El batle de Sencelles, Joan Carles Verd (UM), explica que "després de les irregularitats detectades per la Sindicatura de Comptes, ens sentíem obligats a repassar tota la legislatura". Verd declina fer declaracions sobre l'informe fins que aquest mateix organisme no l'hagi analitzat i s'hi hagi pronunciat. El regidor de Festes i Participació, Bartomeu Morro (Independents), considera que el document posa de manifest que la gestió administrativa de la batlia anterior "no va ser transparent". L'altre soci del pacte, Albert Aguilera (EU), afegí que "s'ha demostrat que aquell executiu era un equip d'autèntics ineptes". "Els edils del PP que governaren en la legislatura passada i que encara són regidors haurien de dimitir", manifesta.

Per la seva banda, Guillem Llabrés, del Partit Popular, assegura que desconeix el document i no en vol oferir cap classe de comentari si no en coneix primer el contingut.

+ VIST