Segueix-nos F Y T R
Llengua

El domini .cat no té lloc al web de Manacor

El PP s'oposa a enriquir la recerca i promoció del municipi a internet des d'una òptica lingüística

| Manacor |

Els vots de la majoria del PP i l'abstenció del regidor Joan Llodrà, d'Esquerra, serví per tombar la iniciativa del grup PSM-Esquerra-Verds d'incloure el domini .cat com una via més per arribar al web oficial de l'Ajuntament, www.manacor.org.

El regidor Miquel Oliver (PSM) defensà que l'opció .cat es refereix al domini lingüístic propi de la llengua catalana i descartà qualsevol connotació independentista. De fet, Oliver recordà que el PP que governa la Sala d'Inca hi votà a favor.

Des d'ALM-UM s'anuncià el vot favorable a la proposta si també s'hi incloïen altres dominis com el .net o el .es perquè "del que es tracta és que tots els camins duguin a Roma", segons Catalina Julve. Aquesta suggerència rebé el suport d'AIPC, socis del PP a la Sala, i també del PSOE. Mentrestant, Oliver, amb l'objectiu de guanyar la inclusió del domini .cat al web municipal, acceptà l'esmena de Julve tot esperant que això fos un envit amb vista a un hipotètic suport del PP que no existí.

Els dos extrems

Sorprengué molt el vot en contra de la proposta dels deu regidors del PP encapçalats pel batle Antoni Pastor, qui sempre s'ha mostrat en defensa del català com a primera vara del poble que va veure néixer mossèn Antoni Maria Alcover i altres il·lustres escriptors i poetes en la llengua d'aquesta terra. Però més sorprengué l'abstenció del regidor republicà Joan Llodrà, que consentí no empatar la votació -l'absència de la socialista Júlia Roman donava el vot de qualitat al batle- i defensar el domini .cat a no haver de compartir-ho amb un .es. Una mostra més que de vegades es fan passes enrere quan els dos extrems es toquen.

+ VIST