Segueix-nos F Y T R

Les il·legalitats es paguen cares al municipi d'Alaró

La Sala aprovarà aquesta setmana la demolició de l'ampliació que el polític anglès Mark Christopher Field realitzà en sòl rústic sense disposar del permís adient

| Alaró |

L'ampliació il·legal que el parlamentari anglès Mark Christopher Field va fer a la casa d'Alaró pot tenir els dies comptats. L'Ajuntament d'Alaró preveu que a final d'aquesta setmana que començarem la comissió de govern aprovi la demolició de l'annex de quaranta metres quadrats que el polític anglès va construir sense la llicència ni el projecte pertinent.

Aquesta decisió ha estat presa pel Consistori després de fer-se patent la passivitat de Field, que set mesos després de publicar-se que la Sala li obria un expedient de disciplina urbanística no ha mogut fitxa. "A principi d'any li notificarem l'obertura de l'expedient i regularment l'hem avisat d'allò que li podria succeir, però ni així hem rebut resposta per part seva ni dels seus advocats", explica el batle d'Alaró, Joan Simonet.

Field, que forma part del Partit Conservador i és membre del Parlament del Regne Unit representant les ciutats de Londres i Westminster, haurà d'abonar al Consistori el setanta cinc per cent del valor de l'ampliació il·legal realitzada, que segons fons de l'Ajuntament d'Alaró fregarien els 20.000 euros, multa que se li sumarà a una sanció inicial de 150 euros que ja li va ser imposada el març del 2010.

Des del Consistori alaroner confessen, però, que el polític anglès "té encara la darrera oportunitat per intentar legalitzar la construcció si presenta un recurs contra la demolició de l'obra realitzada de manera il·legalment o bé que compri més terreny per ampliar la seva finca".

Antecedents

Mark Field és un vell conegut de la Sala d'Alaró perquè anteriorment va fer obra il·legal al terreny de 4.000 metres quadrats que té al solar en sòl rústic a Alaró. Al 2007 va reformar una discreta caseta de camp sense cap permís legal pertinent i la va convertir en un xalet de 200 metres quadrats, amb dues plantes i una piscina; una reforma que posteriorment va ser legalitzada. En canvi, en aquesta ocasió han estat els mateixos veïnats de Field qui han alertat l'Ajuntament que el polític anglès estava ampliant les seves dependències, altra vegada, de manera il·legal.

+ VIST