Segueix-nos F Y T R

Sa Botigueta de Sóller cerca renovar-se

La veterana societat, fundada el 1898, s'ha vist trasbalsada pel tancament del seu bingo. La nova junta dóna per fet que ha de cercar fórmules adients per poder fer front al manteniment

| Sóller |

Aquests dies Sa Botigueta, la veterana societat sociocultural sollerica, ha estat notícia per la clausura del seu bingo, que, com d'altres centres de l'Illa, va ser motiu d'una inspecció i expedient sancionador per part de la Conselleria d'Interior. L'operació policial que, en el cas de Sóller, va afectar aquesta entitat, ha estat criticada per "desproporcionada". Sigui com sigui, Sa Botigueta s'ha vist afectada per aquests fets i els seus responsables han volgut destacar les greus mancances que presenta la seu de l'associació, uns deterioraments que els petits guanys d'aquesta activitat ajudaven a solucionar pel que fa al manteniment del dia a dia.

Així ho han assegurat a dB Joan A. Castanyer, Víctor Colom i Llorenç Bota, tres membres de la nova junta directiva que en va prendre possessió a mitjans del mes de març passat.

Els directius admeten que l'activitat del bingo -practicada des de fa bastants anys- era "il·legal", però també que mai no pensaven que "es duguessin les coses a aquest extrem". Tot i això, han volgut deixar clar que "a Sa Botigueta no es tornarà a jugar a bingo ni a cap altre joc no autoritzat fins que s'obri un marc legal que ho permeti amb finalitats que com es pot veure no tenen cap caire lucratiu".

Mentrestant, els fets han servit de revulsiu per veure que han de trobar altres fonts d'ingressos per revitalitzar la societat i treure profit a les instal·lacions, una part d'elles molt degradades i inutilitzables. Segons Víctor Colom, un dels directius, "Sa Botigueta té un edifici amb grans possibilitats d'utilització sociocultural -especialment als pisos superiors-, però no disposa d'ingressos suficients". Així, mostra com els escusats "continuen sense estar adaptats perquè no hi pot entrar una cadira de rodes". També lamentà que els porxos i altres sales -que podrien generar ingressos si acollissin diverses activitats- estiguin en situació precària, amb humitat i goteres.

Tot i disposar d'un club de billar federat dins categoria estatal, la sala de billar és obsoleta i necessita una renovació urgent. L'associació entén que precisa urgentment ser "autosuficient" i ha iniciat una campanya de captació de socis, amés de posar en marxa activitats atractives com l'excursionisme, entre d'altres.

Pel que fa a la possible imposició d'una sanció, els responsables asseguren que "no sabem com li podríem fer front". Però, a la vegada, creuen que amb més socis i una racionalització i modernització de l'espai, Sa Botigueta podrà sortir endavant i recuperar del tot la seva antiga vitalitat.

+ VIST