Segueix-nos F Y T R

Les Casetes de Capellans, sense data de caducitat?

Demarcació de Costes negocia amb el Ministeri de Medi Ambient la possibilitat que l'Ajuntament de Muro les pugui continuar gestionant amb una concessió indefinida

Els veïns s'han manifestat en contra de la partió. | Antoni Pol - E.Ballestero

| Muro |

Les Casetes de Capellans podrien no desaparèixer a curt termini. Demarcació de Costes, a instàncies del Consell de Mallorca, negocia amb el Ministeri de Medi Ambient la possibilitat que l'Ajuntament de Muro pugui seguir gestionant, mitjançant una adscripció, (concessió indefinida) els habitatges, inclosos dins la partió del domini públic marítim i terrestre. A la pràctica, això permetrà que la Sala pugui autoritzar els veïns de Muro perquè segueixin gaudint sense límit de temps dels cent quaranta-dos habitatges que hi ha a l'indret. Si no s'inclogués aquesta excepció, l'Ajuntament només podria seguir gestionant les casetes durant un termini de trenta anys, prorrogables a trenta més. Tanmateix, una vegada aprovada definitivament la partió, la propietat dels terrenys passarà a mans de l'Estat. La partió de les Casetes de Capellans és un dels projectes més avançats de Demarcació de Costes i el seu final podria arribar aviat.

Protestes

Són nombroses les persones, institucions i entitats que en diversos moments s'han mostrat en contra de la inclusió de Capellans dins el domini públic, entre les quals la Conselleria de Medi Ambient, que presentà una al·legació al projecte, i el Consell de Mallorca, que el novembre passat aprovà per unanimitat una moció presentada pel PSOE en què s'instava a no incloure Capellans en el domini públic. Però les protestes que han tingut més ressò són les realitzades pels veïns de Capellans. La darrera, diumenge passat, reuní unes cinc-centes persones, entre les quals s'hi trobaven alguns representants del Consistori murer.

Precisament l'Ajuntament de Muro protestà perquè la delimitació de Costes afecta setanta mil metres quadrats de solar municipal. Segons explica Celestí Alomar, cap de Demarcació de Costes de les Balears, "totes les al·legacions s'estan estudiant i, en especial, les de l'Ajuntament, ja que la majoria són sobre zones verdes i vials". Alomar, però, es mostra taxatiu amb relació a una al·legació de la Sala sobre un solar municipal classificat com a zona d'equipament públic. "No permetrem que cap terreny amb sistemes dunars sigui utilitzat per aixecar-hi edificacions".

De fet, el cap de Demarcació de Costes sosté que l'objectiu de la partió és "assegurar la presència de les dunes, que és el dipòsit d'arena de les platges, i recuperar tota la zona dunar que està malmesa però que és susceptible de ser millorada".

+ VIST