Encara que la festa és dedicada a Sant Antoni, els dimonis varen tornar a erigir-se ahir en els protagonistes de la revetla poblera. No debades, la localitat en té ni més ni pus que tres colles: els de l'Obreria i de la Sala, els d'Albopàs i els del paralímpics del Grif. La bauxa va començar devers les dues i mitja del capvespre, moment en què els diables de l'Obreria i sant Antoni varen sortir de la rectoria per desplaçar-se cap a la plaça Major, on el batle els donà permís per cometre dimoniades. De fet, aquesta era una de les novetats d'enguany: un nou acte protocol·lari amb el qual el primer edil els concedeix "el domini festiu de la revetla".
Jocs i corregudes
A partir d'aquí es començaren a succeir els jocs i les corregudes entre els senyors de l'infern i els al·lots. Per cert, que el dimoni Negre -més conegut per Conguito entre els poblers- estrenava caparrot i vestit, a més de recuperar les dues ales negres que portava antigament. Igual de destacable va ser l'elevat nombre d'assistents que, possiblement perquè la festa queia en diumenge, es varen congregar a la plaça per esperar la comitiva infernal.
La cercavila pels carrers i places dels diables de l'Obreria va continuar fins ben passades les set de l'horabaixa, quan tornaren a la plaça Major per ajuntar-se amb les altres colles, els caparrots i els caparrots minyons i acompanyar tots plegats les autoritats cap a l'església parroquial, on a les vuit havia de començar la missa de Completes.
Autoritats
La comitiva institucional era presidida pel batle de sa Pobla, Joan Comas, i per la presidenta del Consell de Mallorca, Francina Armegol. A més dels esmentats, hi acudiren els altres regidors de la Sala; el conseller de Salut i Consum, Vicenç Thomàs; la consellera de Comerç i Indústria, Francesca Vives; el president de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials, Jaume Garau; el senador Xavier Ramis; el vicepresident primer del Parlament, Pere Rotger; el portaveu del Bloc, Biel Barceló; el polític pobler Jaume Font i un nombrós grup de batles de la Part Forana. No hi faltaren José Ramón Bauzá, president del PP balear i primer edil de Marratxí, ni la candidata al Consell de Mallorca, Maria Salom.
L'ofici de Completes -l'acte més solemne dels que se celebren al municipi per Sant Antoni- va començar, ben puntual, a les vuit. Enguany hi ha predicat el capellà Francesc Novella, superior del convent de Sant Felip Neri de Porreres. En acabar la celebració, va arribar el moment del clamater, que aquesta vegada ha estat Llorenç Serra Ferrer i que va llançar el crit de "Visca Sant Antoni!". A les nou, la plaça Major, convertida en un formiguer de gent, ja estava llesta per presenciar els balls dels dimonis i dels caparrots. També hi actuaren els caparrots minyons, acompanyats de la Banda Municipal de Música. La dansa dels capgrossos, amb el ritme de Jo i un pastor, constitueix un dels moments més emotius de la vetlada.
Espectacle piromusical
L'espectacle següent va ser el piromusical, que aquest pic va tenir un caràcter marcadament santantonier, amb una desencadenada presència dels sonadors i una gran ximbomba. En acabar, cantadors i ximbombers encengueren un fogueró, mentre la colla de dimonis d'Albopàs es dirigia a la plaça del Mercat, on oferiria el seu espectacle.
La Nit Bruixa
La Nit Bruixa es prolongà a les fogueres, ja fossin al carrer o a les cases particulars. És una celebració en què els poblers conviden amics i coneguts a compartir el fogueró. El sopar és a base de carn de porc i embotits torrats damunt el caliu, o bé espinagades i plats tradicionals del municipi. Tot això s'acompanya de vi i de gloses irreverents. La festa no s'havia d'acabar fins ben entrada la matinada. Una altra novetat d'enguany ha estat la cercavila organitzada pels bars i restaurants i que es preveia dur a terme a les cinc de la matinada.