Segueix-nos F Y T R
bou d'Osborne pintat

El toro d'Osborne d'Algaida apareix pintat amb els colors de l'arc de Sant Martí

Els colors han estat utilitzats com símbol de l'orgull gai i lèsbic des de la dècada dels anys 70

El bou d'Osborne ha aparegut amb els colors de l'arc de Sant Martí. | J. Socies - J. Socies.

| Algaida |

Una de les imatges més cridaneres dels últims anys és sens dubte la imatge de l'antic toro de Osborne. Una pintada sobre ell pot convertir-se en una gran publicitat gratuïta. Ara aquests dies el toro de Son Munar, a Algaida, s'ha aixecat pintat de colors, tal vegada emulant la bandera gai o bandera de l'arc de Sant Martí.

Uns colors que han estat utilitzats com símbol de l'orgull gai i lèsbic des de la dècada dels anys 70. Ara una vegada més, i després de centenars de pintades i repintades, reivindicatives, d'amor, o fins i tot després de ser pintat de rosa i talat, el toro torna a lluir una imatge més primaveral, i que dóna color i humor a la imatge brava del toro.

Passat

Fa anys els toros de Osborne eren una característica comuna de les carreteres i els trobàvem per tota Espanya, i a Mallorca n'hi havia dos. Van anunciar Conyac Veterà, fets per l'empresa Osborne, segons assenyalen les seves característiques cada toro amida gairebé 14 metres d'altura i es cobreix amb al voltant de 50 quilos de pintura.

Ara en tot l'Estat queden unes 88 d'aquestes figures. La propietat de la finca de Son Munar, durant molts anys, va rebre una suma important de diners per a deixar utilitzar les seves terres per a la publicitat en una de les carreteres més transitades de l'illa. La icona segueix sent avui d'un alt valor publicitari.

+ VIST