Segueix-nos F Y T R

Les eleccions de Sineu, més obertes que mai

Només el PP presenta nou candidat, en unes eleccions marcades per l'absència del popular Josep Oliver Rebassa

| Sineu |

Les pròximes eleccions municipals a Sineu es perfilen més obertes que mai. La marxa de la vida política municipal del batle de Sineu -hi fou durant sis anys-, el popular Josep Oliver Rebassa, ha provocat incertesa en el resultat electoral. Oliver ha estat, durant anys, un pilar important de l'equip de govern, ja que la seva bona sintonia amb la desapareguda UM va provocar que, el 1999, s'acabàs amb vint anys ininterromputs de govern de la formació Sineuers Independents (SI).

Fins llavors, exceptuant el període en què va tenir lloc la moció de censura de SI i d'una trànsfuga del PP, UM i PP, han anat de la mà i han governat durant dues legislatures més, amb la partició la batlia en diferents ocasions. Així les coses, de les cinc llistes que es presenten a les eleccions només una, la dels populars, és encapçalada per un polític novell, Pere Joan Jaume, que fins ara era tinent de batle i que pretén aconseguir la majoria absoluta -el 2007 es va quedar tan sols a un regidor.

Jaume haurà de veure's les cares amb polítics experimentats, com ara Pep Oliver Amengual, Pavarotti, per a qui aquestes són les quartes eleccions -les anteriors com a candidat d'UM; i ara, de Convergència-. El segueixen el socialista Joan Ferriol, el nacionalista Julià Gaya (ERC) i el líder de SI, Miquel Gelabert. S'ha de dir que, des de 1995 fins ara, s'ha viscut l'aparició de 3 partits més, que han diversificat el vot.

+ VIST