Segueix-nos F Y T R
bou d'Osborne pintat

Joan Huguet dóna la cara

El senador del PP assumeix el “possible error polític” d'assistir a l'acte de repintada del bou d'Osborne i diu que quan fou allà s'adonà que era un “acte de reafirmació patri”

Joan Huguet participà pintant el toro de negre. | J. Socies - J.Socies

| Algaida |

"Assumesc, per bé o per mal, la total responsabilitat d'haver pintat el bou d'Osborne i haver-li tornat el color original, ja que es tracta d'un bé de patrimoni cultural". Amb aquestes paraules, el senador del Partit Popular, Joan Huguet, qui prengué part dissabte de l'acció de repintada del famós brau d'Osborne d'Algaida organitzada per Tertulias del Mesón, Círculo Balear, Polillas de Baleares i Federación de Peñas Taurinas de Baleares, volgué deixar clara la seva actitud davant l'acte. Huguet asseverà que el fet d'assistir-hi fou "un acte de liberalitat personal", perquè va acceptar la invitació d'un amic, "i en cap cas la meva assistència no fou com a senador, i menys encara en representació del Partit Popular. Jo en som l'únic responsable".

El senador conservador afegí que quan va arribar a l'acte s'adonà que "no només es tractava de tornar el color original del bou, sinó que, a més a més, s'aprofitava per fer un acte de reafirmació pàtria, que no compartesc, però sí respect". Davant això, Joan Huguet va optar "per la bona educació i em vaig prestar a fer-me fotografies mentre pintava, però no vaig fer ni declaracions ni proclames i vaig declinar amablement la invitació per quedar a dinar que se'm va oferir".

"Incòmode"

"La meva presència hi durà 30 minuts, un fet que va estar motivat per haver-me sentit incòmode. No amb els organitzadors de l'acte, sinó amb mi mateix, ja que xocava amb la meva manera de ser i de pensar", afirmà el veterà polític. A més, Huguet deixà clar que espera que aquest "possible error polític, segons interpretació d'alguns, que assumesc sense matisos, no embruti el que en tot moment he volgut ser i fer; una persona de centredreta, tolerant, oberta, partidària del diàleg i no de l'enfrontament". Així les coses, el senador va sentenciar: "Tenc clar que la millor manera de servir a Espanya és defensar les nostres senyes d'identitat com a Comunitat Autònoma com és la nostra llengua, la nostra cultura i el nostre patrimoni; i amb el principi de la integració i no l'exclusió.

+ VIST