Segueix-nos F Y T R

Sant Jordi, caragols i molt producte local

L'onzena Fira del caragol de Sant Jordi omplirà demà

| Sant Jordi |

La Fira del caragol de Sant Jordi es consolidà l'any passat després de celebrar els deu anys. Enguany, torna a oferir tot l'encant d'una fira petita però amb molta personalitat i, a sobre, advoca per promocionar el producte i el comerç locals a l'hora que s'hi prescindeix, en la mesura en què ha estat possible, dels expositors d'articles genèrics.

El club Prat de Catí és l'encarregat de l'organització d'aquesta mostra, que té sempre l'activa implicació dels veïns de Sant Jordi. El gruix més important de participants correspon als qui preparen les racions de caragols. Demà, en vendran al públic. Hi ha dues colles caragoleres, a més d'alguns particulars que van pel seu compte i els restaurants de Sant Jordi. El públic tindrà on triar entre els caragols clàssics, amb arròs i amb fideuà, entre moltes d'altres propostes. També s'han de destacar els comerços i els artesans d'aquest nucli palmesà que demà, a la Fira, exposaran els productes al públic.

Curses i concurs de cuina

Avui dissabte també hi haurà trull a Sant Jordi. A les 15.30 hores es poden començar a inscriure els participants de les curses de caragols, que començaran poc després de les quatre a la plaça. Cada any, és un esdeveniment molt divertit però que no perd el caràcter competitiu i sempre es desenvolupa sota la supervisió de Biel Roca, el Xico, que també narra la competició i s'autoproclama àrbitre de la Federació internacional de corregudes d'aquests animalons.

A les nou del vespre, el jurat provarà els plats participants en el concurs de cuina i es lliuraran els premis als guanyadors. Així mateix, els assistents tindran la possibilitat d'assaborir un frit de caragols i l'arròs que preparen amb aquest mol·lusc a Can Quirante.

Quant al programa de demà, s'obrirà a les nou del matí i, com a novetat, inclou una mostra de cabra mallorquina roja i d'animals autòctons de Sant Jordi i altres d'arreu de Mallorca.

+ VIST