Segueix-nos F Y T R

Bauzá pagarà un terç de la demolició del pont del Riuet

Govern i Ajuntament signen un protocol de col·laboració pel qual l’Executiu abonarà devers 330.000 euros

Ahir la matí els operaris de l'empresa Navarra Erri-Berri prosseguien les tasques de demolició del pont del Riuet. | J. Socies - J.S.

| Manacor |

"Avui s'ha fet justícia". El Govern balear assumirà finalment una tercera part del cost de la demolició del pont del Riuet de Porto Cristo, a Manacor, que ha suposat una despesa de devers un milió d'euros. El batle, Antoni Pastor, i el conseller d'Administracions Públiques del Govern, José Simón Gornés, varen signar ahir horabaixa en el municipi un protocol general de col·laboració pel qual l'Executiu es compromet a pagar uns 330.000 euros per ajudar l'Ajuntament a suportar el cost del projecte de demolició. El president, José Ramón Bauzá, va voler ser-hi present durant la signatura d'aquest acord.

Pastor va deixar molt clar el seu agraïment al Govern actual i va ser molt crític amb l'Exectiu anterior per la seva "nul·la implicació" davant la sentència que obligava a tomar el pont, "malgrat que va ser una infraestructura que en el seu moment es va fer entre Govern, Ajuntament i Consell". També hi va haver una declaració de bones intencions i Pastor va anunciar que "a partir d'aquest moment s'inicia una nova col·laboració entre institucions. És molt important disposar del suport supramunicipal".

Bauzá va recalcar que "avui el Govern ha fet justícia a Manacor. Nosaltres hem estat vora l'Ajuntament".
D'altra banda, el batle va indicar que hi havia molt bona predisposició perquè el Consell assumís, a més, una tercera part del cost, ja que fou un dels implicats en la construcció del pont. "Estam en negociacions, però hi veim bona voluntat. Ara estudien com fer front al pagament", digué.

Arriba l'acaballó

La demolició pròpiament dita s'inicià el 26 de setembre. Abans, un llarg estira-i-arronsa entre institucions, veïns i jutges va convertir el pont en una de les infraestructures més conegudes del Llevant i en gairebé una qüestió d'estat a Manacor. Hi hagué manifestacions, recollida de signatures, declaracions contundents de polítics i la paralització de les obres de serveis pel pont petit.

Tot això no serví de res i la llei s'hagué de complir. I ara, a finals de novembre, l'estructura per on passaven milers de vehicles al dia ja no existeix. A Porto Cristo el pont elevat del Riuet ja és història. I aquí comença un nou camí del nucli costaner de Manacor sense la presència del pont.

+ VIST