Segueix-nos F Y T R
Llucalcari xalets esbucament

Els mitjans alemanys, bolcats en Llucalcari

Un afectat per la demolició de les cases de Deià denuncia “la injustícia” i amenaça de treure a la llum “800 habitatges il·legals a la Tramuntana”

Fritz Seikowsky a la seva casa de Llucalcari, la qual estan esbucant.

| Llucalcari |

"Guerra de cases a Mallorca". Aquest era el titular del diari alemany Bild de l'edició d'ahir, que recollia la situació de Fritz Seikowsky, el propietari d'un dels xalets il·legals de Llucalcari. Ara bé, el rotatiu no és l'únic que es fa ressò de la notícia, sinó que al llarg d'aquesta setmana diversos mitjans germànics ja s'han interessat per la demolició, en marxa des de mitjan setmana passada i que s'emmarca en la segona fase d'esbucament d'aquests habitatges il·legals del municipi de Deià. Està previst que aquest veí també denunciï el seu cas als programes TV Sat1 i RTL i també al ZDF, un dels més vists d'Alemanya.

Fritz Seikowsky ha emprès aquesta lluita perquè considera una "injustícia" la demolició de casa seva. Sosté que el pla d'esbucament "no compleix" la sentència de 2005, segons la qual "no es pot tocar ni l'entrada del recinte ni la part de la piscina, i que deixin el terreny com fa 20 anys". Així mateix, lamenta que el seu intent d'aturar la demolició a través d'una denúncia "ha estat ignorat" pel jutge que instrueix el cas.

Aquest veí, que adquirí la casa de Llucalcari l'estiu de l'any 2000, també critica "el malbaratament" de doblers públics que suposen aquestes demolicions. Alhora, lamenta que els propietaris no reben cap tipus d'indemnització, "tot i no tenir res a veure amb els permisos de construcció que es concediren l'any 1987". Sobre això, recorda que quan ells compraren les cases "no en sabíem res, d'aquesta polèmica", i que ara "som els castigats", ja que queden sense la seva segona residència.

Tanmateix, allò que més crida l'atenció i que al Bild no passa desaparcebut és l'amenaça d'aquest propietari indignat. Seikowsky assegura que traurà a la llum uns "800 casos d'edificacions il·legals a la serra de Tramuntana", les quals s'haurien construït "amb les mateixes condicions" que les cases de Llucalcari, és a dir, "sense un Pla de Protecció Territorial". Segons el rotatiu, la majoria dels propietaris d'aquests habitatges també són alemanys.

Cap novetat

En qualsevol cas, no és cap novetat que aquestes cases de Llucalcari s'havien de tomar. De fet, la primera fase de la demolició ja acabà a finals de maig de l'any passat i ara ja s'està executant la darrera fase per complir la sentència. Això no obstant, aquest propietari, que assegura que té "el cor romput", no ha dubtat a donar a conèixer la situació al seu país.

+ VIST