Segueix-nos F Y T R

Piragües al Gorg Blau per atreure turistes a Escorca

El batle vol convertir el municipi en referent del turisme de natura i dels esports d’aventura. El cap de setmana del 26 i el 27 d’aquest mes acollirà una fira especialitzada

L’Ajuntament d’Escorca pretén autoritzar la pràctica d’esports de natura als embassaments. | JOAN TORRES

| Escorca |

Piragües al Gorg Blau i a Cúber. Aquesta és una de les propostes que va fer públiques ahir el batle d'Escorca, Antoni Solivellas (PP), amb l'objectiu d'atreure les visites de turistes al municipi en temporada baixa. Aprofitant la declaració de la serra de Tramuntana com a Patrimoni de la Humanitat, pretén convertir-lo en un referent en la pràctica dels esports d'aventura i el turisme de natura.

No les concretà gaire, però Solivellas enumerà una sèrie de propostes. Respecte de la possibilitat de posar embarcacions a Cúber i al Gorg Blau, el batle indicà que en altres indrets de l'Estat, com Astúries, és "habitual" que els ciutadans i turistes puguin navegar als llacs i embassaments. Va dir que, per mitjà d'una concessió, es podria habilitar el lloguer de piragües, per exemple. Solivellas també llançà la idea d'habilitar casetes, a prop dels embassaments, des de les quals els turistes podrien observar les aus. Parlà de potenciar el senderisme, el cicloturisme i el nordic walking. Pel que fa als esports d'aventura, proposà senyalitzar rutes d'escalada específiques, als tallats a plom del torrent de Pareis. Així mateix, es dissenyarà una pàgina web en què s'informarà de l'oferta turisticoesportiva del municipi.

El batle d'Escorca va fer públiques les iniciatives després de reunir-se amb el conseller insular de Presidència, Jaume Juan. El conseller li oferí la col·laboració de la institució i anuncià millores en la gestió de la infraestructura que té el Consell a la Serra (xarxa de refugis, Ruta de pedra en sec, etc.). L'objectiu és combatre la desestacionalització turística, digué Juan.

I ara, fira

Solivellas, per part seva, insistí en la necessitat de convertir Escorca en un referent dels esports d'aventura i del turisme de natura, i anuncià que el cap de setmana del 26 i el 27 maig el municipi acollirà la primera edició d'una fira temàtica especialitzada.

Des que el Consell impulsà la declaració de la serra de Tramuntana com a Patrimoni de la Humanitat, la legislatura passada, els dirigents polítics -tant del PSOE com del PP- han dit sempre que això permetria atreure turistes.

La Fosca i el torrent de Mortitx, amb guia

"Convé regularitzar l'accés d'excursionistes al torrent de Mortitx i a la Fosca". És una altra de les propostes que llançà ahir el batle d'Escorca, Antoni Solivellas, després d'exposar el seu pla per atreure turistes al municipi en temporada baixa.

El batle va recomanar que sigui obligatori visitar acompanyat d'un guia qualificat o un professional acreditat el torrent de Mortitx i la Fosca. Solivellas detallà que Protecció Civil d'Escorca dugué a terme l'any passat un centenar d'actuacions relacionades amb el rescat de persones que practicaven esport de risc.

Efectivament, cada any se sol produir algun accident a la Fosca, a Mortitx o en altres indrets perillosos, quasi sempre motivats per imprudències. "Ens estalviaríem doblers i també desgràcies", va indicar Solivellas.

+ VIST