Segueix-nos F Y T R

Del Güell a Lluc a peu, una marxa ben viva

Més de 15.000 caminants prengueren part enguany de la convocatòria. Els primers arribaren passades les 5.30 hores. Només 200 no assoliren l’objectiu

La majoria dels inscrits cobriren el recorregut fins al monestir. Només dos centenars no aconseguiren l’objectiu.

|

Més de 15.000 caminants sortiren dissabte vespre cap a Lluc en una de les marxes més populars de Mallorca: Del Güell a Lluc a peu, una prova molt arrelada que es du a terme el primer dissabte d'agost i que congrega participants de perfil molt divers. Ahir la majoria assoliren l'objectiu i només 200 quedaren sense forces per coronar la caminada.

Els primers marxaires arribaren a Lluc passades les 5.30 hores, després de recórrer els 48 quilòmetres que separen el punt de sortida del carrer Aragó del monestir. La majoria ho feien cansats, amb les cames i els peus adolorits, però satisfets per haver aconseguit l'objectiu. I un cop a dalt, les valoracions eren molt diferents. Els incondicionals tenien clar que l'any que ve repetirien. Això ho explicava a IB3 Joan Casesnoves, que fa trenta anys que participa en aquesta festa. D'altres, en canvi, no eren capaços de donar un sí rotund a repetir l'experiència. "Això és molt dur", comentava un jovenet, que no s'empegueïa de reconèixer que dels genols per avall no sentia res.

Passagüell

Un dels moments més esperats pels caminants va ser el lliurament del "passagüell", una espècie de passaport que segellaven en passar pels diferents punts del recorregut. Fonts de l'organització es congratulaven ahir de l'èxit de participació, malgrat que enguany es demanà una col·laboració de dos euros per ajudar a cobrir els costos dels serveis que s'ofereixen.

Del Güell a Lluc 2012 va transcórrer sense problemes greus, encara que un grup de cinc joves protagonitzà un petit incident sense més conseqüències en perdre's. Una al·lota del grup se sentí indisposada i necessità assistència, informaren els Bombers de Mallorca, que hagueren d'anar a cercar els joves després de rebre l'avís de l'112 passades les 11.30 hores. El grup de rescat de muntanya dels Bombers els trobà poc temps després d'haver-ne iniciat la recerca.

Coratge

Com a exemple de superació, el d'un jove amb mobilitat reduïda, Gabriel Llimargas, que es va torbar més de deu hores a recórrer els 48 quilòmetres de la marxa en una cadira especial empesa per Guillem Bujosa. Gabriel, que viu a Suècia però té arrels mallorquines, estigué acompanyat durant el camí per la seva mare i per organitzadors de la Fundació Handisport, que promou la possibilitat de realitzar activitats esportives a persones amb mobilitat reduïda.• dB/Agències

 

+ VIST