Segueix-nos F Y T R

Binissalem tanca les festes del Vermar amb reivindicació

Binissalem desplegà una senyera de 50 metres en senyal de protesta. | Elena Ballestero

| Binissalem |

Les festes del Vermar de Binissalem posaren ahir punt final amb reivindicació inclosa. El malestar social envers les polítiques culturals, lingüístiques i educatives del Govern de José Ramón Bauzá foren presents en el darrer acte de la jornada d’ahir.

Una delegació de GADMA i de l’Obra Cultural Balear de Binissalem, a més de ciutadans anònims, desplegaren una senyera de cinquanta metres en passar la comitiva institucional camí de l’església. A més, els membres d’ambdues organitzacions entregaren als polítics un manifest en el qual mostraven el seu rebuig  per “un govern que no ens representa” i que amb les seves actuacions “fa empobrir la nostra cultura i el nostre país”, apuntava Bernat Fiol, de GADMA.

Els manifestants es concentraren davant l’Ajuntament i acompanyaren la delegació fins a l’ofici. Aquesta comitiva política estava encapçalada pel batle de la localitat, Jeroni Salom; el president del Parlament, Pere Rotger; el conseller d’Agricultura, Gabriel Company, i el vicepresident del Consell de Mallorca, Joan Rotger. “Precisament, són aquestes persones les que han signat una llei contra la nostra llengua, liderats per un president, José Ramón Bauzá, que no ens representa per res”, afegia Fiol fou un dels que repartí el manifest a la comitiva política. A més a més, els organitzadors portaven unes camisetes unitàries sota el lema “Un poble, una cultura, un país”. Una vegada iniciat l’ofici a l’església, els concentrats llegiren el seu manifest, que també es queixava de les retallades en matèria educativa i en serveis socials. “Hem tornat enrere 40 anys i aquí sembla que no passa res; per això, nosaltres decidírem fer aquest acte”, afegia el representant de GADMA.

Per la seva banda, un grup del Círculo Balear també fou present a l’acte de cloenda de festes amb una petita ‘contraprotesta’. Mentrestant, a la plaça, en el discurs institucional, la bandera espanyola, juntament amb la mallorquina i l’europea, onejava a les totes davant els polítics conservadors.

+ VIST