Segueix-nos F Y T R
onada de robatoris amb força

Els joves de Lloret s’organitzen per caçar els lladres

El batle explicà que la Guàrdia Civil ha intensificat els controls en el terme municipal, tant de dia com de nit. | ULTIMA HORA

| Lloret |

En el poble no es parla de res més. Ja fa setmanes que els robatoris estan a l'ordre del dia al municipi de Lloret. Per això, un grup de joves de 20 anys del poble es dedica a intentar trobar el lladre o lladres durant els vespres. La veu d'alarma corre ràpid entre els veïns quan s'ha produït un robatori i, per això, els joves comencen a voltar pel poble i les rodalies a la recerca de qualsevol sospitós.

I és que la por i la inseguretat han crescut entre els veïns. Així ho explicà el batle de Lloret, Joan Jaume, qui apuntà que, de moment, la Guàrdia Civil no ha aconseguit trobar el lladre, malgrat "els intensos controls". "No en tenim cap queixa, fan allò que poden, però la gent té por", va explicar el primer edil, qui reconegué que disposen de pocs policies locals i que a les nits -quan es produeixen els robatoris- no n'hi ha cap de guàrdia.

En els darrers mesos, se n'han produït tant entre setmana com en cap de setmana, fins i tot en domicilis "on hi havia els propietaris dins". Però Lloret no és l'únic municipi afectat per aquesta onada de robatoris. Altres pobles del Pla de Mallorca, com Sineu, pateixen la mateixa problemàtica. Per això, Jaume indicà que no descarten enviar una carta a la Delegació del Govern per tal de reclamar alguna solució.

Durant les festes de Nadal, a Lloret s'han registrat devers sis robatoris, i a Sineu, quatre, segons explicaren fonts de la Guàrdia Civil. Els cossos de seguretat indicaren que la majoria d'habitatges afectats són segones residències i que no es tracta de sostraccions de grans quantitats.

Doblers

En el cas de Lloret, els lladres han entrat tant en cases de dins el centre urbà com de foravila, i cerquen principalment doblers. Els veïns es troben la casa girada damunt davall i tots els calaixos oberts. Doblers i or és allò que cerquen els lladres ja que, en alguns casos, no han robat televisors ni altres objectes de valor. "Tot apunta que els lladres tenen les cases vigilades i aprofiten per entrar quan els inquilins són fora", digué el batle.

La Nit de Cap d'Any va ser la darrera que a Lloret es va viure un robatori. Per això, molts joves es dedicaren a fer voltes pel poble per intentar trobar un cotxe sospitós. I és que en els municipis petits és bo de fer veure un vehicle desconegut, perquè els veïns es coneixen entre ells.

El batle assegurà no tenir constància de la "persecució" que duen a terme els joves, però sí que admeté el temor existent entre els veïns. No debades, la Guàrdia Civil ja té constància de la por i dels fets, i afirma que l'índex de denúncies ha augmentat. De totes maneres, els agents no pogueren precisar la quantitat exacta d'accions criminals i tampoc no comentaren si van curts de personal. En tot cas, avançaren que preparen accions per intentar evitar i prevenir els robatoris, les quals previsiblement donaran a conèixer durant els propers dies.

+ VIST