Segueix-nos F Y T R

Les Covetes ha tornat al seu estat natural

A la imatge de la urbanització de Torre Marina es pot apreciar com ja no hi queda ni un sol bloc d’apartament dret. | A.BASSA

| Les Covetes, Campos |

Res ja no queda dels 12 blocs i els 68 apartaments de les Covetes. El Consell de Mallorca afronta la recta final de la demolició i, de moment, compleix de manera escrupolosa amb els terminis marcats pel Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears.
Un mes després que l'empresa pública Tragsa iniciàs els treballs d'esbucament, ja s'han tomat els 12 blocs d'apartaments i només queda dret l'edifici on estava previst ubicar el restaurant. En principi, serà entre demà i divendres quan es convertirà en enderrocs.

Ahir, les excavadores continuaven treballant a un ritme alt davant la mirada d'alguns curiosos i turistes.

De manera paral·lela a la demolició s'han iniciat les feines mediambientals per restituir els terrenys a l'estat original, tal com ordenà el Tribunal Superior de Justícia. Els enderrocs són seleccionats i convertits en grava. Els residus que no són susceptibles de ser reciclats són traslladats perquè siguin tractats.

Fonts del Consell de Mallorca confirmaren que ja s'han omplit amb els materials triturats el buit dels soterranis de set dels blocs. Aquestes feines està previst que durin deu o dotze dies.

El Tribunal va marcar el 15 de maig com a data límit per a la demolició i deu dies després per a la restitució dels terrenys a l'estat que tenien originalment.

+ VIST