Segueix-nos F Y T R
Ses Covetes esbucament

El TSJIB autoritza ara licitar els xibius del Trenc i de les Covetes

S'ha esborrat tot el rastre visual de les construccions il·legals que s'aixecaven a aquest paratge costaner. | Arxiu

| Campos |

Els xibius de les platges del Trenc i de les Covetes podrien obrir relativament aviat. El Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, l'òrgan judicial que tutela l'execució de la sentència de demolició dels apartaments il·legals, emeté ahir una interlocutòria en què aixeca la suspensió dictada el 6 de març per licitar quasi tots els lots de serveis de les dues platges campaneres.

Per lots de serveis cal entendre els xibius i el lloguer de para-sols i de gandules. El TSJIB autoritza a licitar-los tots exceptuant els dos lots més propers a Torre Marina, la finca on hi havia els 68 apartaments. L'òrgan judicial argumenta que convé mantenir-los tancats "com a mínim" fins que no acabin les feines de condicionament del terreny, que preveuen la descàrrega de prop de 200 camionades de terra.

La suspensió del procés de licitació dels serveis s'acordà a principi de març. Aleshores, l'Ajuntament de Campos es mostrava incapaç de complir els terminis que li marcava la Sala, i l'òrgan judicial, com a mesura de pressió, va paralitzar el procés de licitació. Dos dies després, 200 campaners es manifestaven contra la decisió. En l'àmbit jurídic, el Consistori campaner va al·legar contra la decisió presa per la Sala, però aquesta la rebutjà.

La gerent de la Federació Hotelera de Mallorca, Inmaculada de Benito, també expressà el desacord del sector que representa, però féu arribar el seu parer al Tribunal a través de Mauricio Rovira, comissari de l'execució de la sentència i conseller insular d'Urbanisme. En la interlocutòria d'ahir, el TSJIB li ho retreu: "No sabem per què, però la Federació ha eludit l'única via possible de relació amb el Tribunal", assenyalen, i recorden que si hagués demostrat tenir-hi un interès legítim s'hauria pogut personar a la causa.

Una de les molèsties més greus que ha ocasionat la suspensió del procés de licitació és la brutor que s'hi ha acaramullat. La neteja dels dos arenals està lligada a l'obertura dels xibius i al lloguer de para-sols i gandules. Com que no obrien, ningú no les netejava. Cal assenyalar, però, que ni l'Ajuntament de Campos ni cap altra administració no ho han volgut fer. Aquesta setmana, algú -probablement els usuaris- col·locà un cartell a l'entrada a la platja demanant als banyistes que mirin de no fer brutor i que recullin i s'emportin la que generin.

L'aixecament de la suspensió ha de permetre ara continuar el procés administratiu de licitació, i no caldrà reiniciar-lo de bell nou. Les empreses ja formularen aleshores les seves ofertes. Ara s'haurà de convocar la mesa de contractació, obrir els sobres i adjudicar els lots a les ofertes més avantatjoses. Cal recordar, així mateix, que l'Ajuntament de Campos esperava obtenir uns ingressos superiors als 1,2 milions d'euros pels serveis. De tota manera, cal pressuposar que aquest preu s'haurà de renegociar a la baixa, atès que els serveis s'hauran pogut oferir durant un període de temps inferior al previst inicialment.

Atès que la licitació quedà a mig fer, doncs, és possible que els xibius puguin obrir d'aquí a quinze dies o tres setmanes. Els adjudicataris també hauran d'assumir la neteja dels arenals.

+ VIST