Segueix-nos F Y T R

Via verda a la UIB

El patí de l'IES Marratxí acollí la trobada de l'Assemblea. | Pere Bota

|

L'assemblea de professors celebrada aquest dimecres a l'IES Marratxí ha decidit convocar per aquest dijous una “Via verda a la UIB”.

Durant la trobada a l'institut marratxiner, que ha aplegat unes 500 persones, s'ha decidit pujar a la UIB a peu o en bicicleta perquè es pugui fer ben visible aquesta Via verda. L'objectiu és poder arribar a la seu del rectorat, a Son Lledó, a les 11.30 hores quan està prevista la inauguració del curs acadèmic on es preveu la presència del director general d'Universitats, Recerca i Transferència del Coneixement, Miquel Deyá.

La Plataforma per la Defensa de la Universitat Pública amb els docents en vaga
A la protesta de les camisetes verdes s'unirà a més la de la Plataforma Unificada per a la Defensa de la Universitat Pública de les Illes Balears (PUDUP-Illes). La Plataforma serà també davant del rectorat per mostrar el seu suport als docents en vaga i en defensa de l'educació pública.

La PUDUP-Illes organitzarà una enllaçada verda davant l'edifici de Son Lledó. Manifesten que "aquesta acció no es planteja en contra de l'obertura del curs acadèmic universitari, sinó a favor de l'ensenyament públic". A més, hi haurà intervencions d'un representant de la PUDUP, un altre de l'Assemblea de Docents i d'un representant dels alumnes encausats per l'entrada a la Conselleria d'Educació el curs passat.

40.000 euros per seguir endavant
La caixa de resistència de l'Assemblea de Docents de les Illes Balears ja compta amb 40.000 euros per poder tirar endavant la vaga indefinida amb garanties. Tant l'Assemblea, com els sindicats STEI-i i FECCOO, convocants de la trobada a Marratxí han manifestat als docents presents la seva intenció de mostrar-se més units que mai per poder avançar amb èxit cap als objectius marcats i independentment de si es parla de centres públics o concertats.

El professorat que ha participat de l'assemblea també ha volgut mostrar el seu rebuig a les agressions que van patir el passat dimarts un piquet informatiu d'estudiants de l'IES Arxiduc de Palma.

Per la pròxima setmana també s'ha decidit convocar noves concentracions a Palma, Inca, Felanitx, Sa Pobla, Sineu i Manacor i per tant, demanar els permisos corresponents per evitar multes de Delegació del Govern.

L'Assemblea de Docents de Menorca amb ganes de tirar endavant
L'Assemblea de Docents de Menorca, juntament amb representats de pares, mares i alumnes, considera "un èxit aquests tres dies de vaga, que ha comptat amb una mitjana de seguiment de més del 80%, participació històrica que anima el professorat, les famílies, els alumnes i els sindicats a seguir amb la lluita".

"Les maneres impositives que continua exhibint el Govern de les Illes Balears" després de l'auto de suspensió cautelar del Decret TIL per part del TSJIB i la "injusta situació" viscuda pels tres directors expedientats, els quals encara estan esperant que es resolgui la seva situació, així com l'absència de representant d'Educació del Govern a la nostra illa, "donen legitimitat a les reclamacions de l'Assemblea de Docents, que continua exigint al Govern que s'assegui a negociar i escolti als milers de persones que li reclamen un canvi d'actitud".

+ VIST