Segueix-nos F Y T R
#16S: vaga indefinida a l'educació

La Part Forana s'organitza per a inundar Palma d'autocars pel 29-S

La Plataforma Crida denuncia que SFM no vol augmentar les freqüències de trens fins a Palma per a dificultar el trasllat dels manifestants

Imatge de l'anterior vaga educativa, el maig passat. | M.À.C.

| Palma |

Ja falten pocs dies per a celebrar la manifestació del 29 de setembre a favor de l'educació pública i en contra de la imposició del Govern, i a la majoria d'escoles i instituts continua una dura tasca per a aconseguir un seguiment massiu de la cita.

Les associacions de pares i les assemblees de docents de cada centre han topat amb un vertader repte organitzatiu en la forma d'arribar amb tots els seus efectius fins a les capitals a les quals es duu a terme la concentració, una per cada Illa.

De moment, la forma de fer més estesa arreu es basa a tractar de confirmar la presència dels membres i contractar empreses de transport, per a llogar autocars segons la necessitat de places, i que aquell dia no quedi ningú pel camí sense poder manifestar-se a favor de l'escola pública, de qualitat i en català.

D'aquesta forma, i en el cas de la protesta de Mallorca del pròxim diumenge, moltes desenes d'autocars prendran Palma provinents de tots els racons de l'Illa.

Polèmica al tren
Així mateix, la Plataforma Crida ha gestionat amb Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) la possibilitat d'augmentar les freqüències dels trens que arriben fins a la capital mallorquina el diumenge de la gran mobilització, atesa la gran quantitat de ciutadans que es preveu que optin per aquest altre mitjà de transport públic.

Tanmateix, la resposta oficial que els han donat als docents en lluita és que "no es preveu per a aquell dia cap dispositiu diferent del de qualsevol diumenge o dia festiu". Això permetrà, de ben segur, que es tornin a veure imatges de trens massa atapeïts de camisetes verdes arribant a l'estació del costat de la plaça d'Espanya de Palma.

A la plataforma de l'embut han pres aquesta resposta d'SFM com que els màxims responsables polítics de l'empresa no volen facilitar el desplaçament dels manifestants en un dia en què les freqüències són "baixes". Per això demanen que s'augmentin de forma extraordinària, i ho demanaran individualment amb la sol·licitud pertinent.

Des de la Crida es confia amb què "si reben moltes sol·licituds, unes 500, es veuran obligats a augmentar els trens", i per això al seu blog han col·locat un model per a què els ciutadans el facin arribar a les instàncies que pertoca.

+ VIST