Segueix-nos F Y T R

Antoni Pastor denuncia que la situació dels torrents “posa en risc” els ciutadans

El diputat i vicepresident de El Pi considera que “la situació actual dels torrents posa en risc infraestructures i ciutadans”. | El Pi

| Palma |

Antoni Pastor, diputat i vicepresident de Proposta per les Illes (El Pi), ha demanat al Parlament balear en quina situació de seguretat es troben els torrents de les Balears davant les imminents pluges i ha exigit actuacions urgents. El diputat considera que “la situació actual dels torrents posa en risc infraestructures i ciutadans”.

Pastor adverteix que els torrents de les Illes presenten un “estat de neteja deficient” i destaca alguns “punts negres” com ara el Torrent de sa Cabana o el de na Borges, que es troben “plens de brutor i vegetació”.

El diputat, també recorda que són molts els municipis que han fet arribar al Govern la seva “preocupació”, i que “davant la manca d’actuacions de l’Executiu”, han decidit dur a terme accions de neteja pel seu compte. Porreres, Artà, Sencelles, Sant Joan, Vilafranca, Felanitx, Manacor, Andratx, Lloseta o Consell, són alguns dels consistoris afectats per la “manca d’adequació” dels torrents i que afronten amb “preocupació” els pròxims mesos.

Precipitacions de tardor
Tot i que la Conselleria ha anunciat que en vista al 2014 s’ha previst una partida pressupostària dedicada a aquesta qüestió, Pastor insisteix en el fet que “el problema no és l’any que ve, sinó aquesta tardor”. En aquest sentit, el diputat recorda que “és en aquesta estació quan es produeixen les precipitacions més abundants i intenses, i en conseqüència, el risc de revingudes als cursos fluvials és més elevat”.

+ VIST