Segueix-nos F Y T R

L'oposició reprova les 'dues cares' del batle de Sa Pobla sobre el TIL

Serra baixà a posar pau a una protesta pel TIL davant l'ajuntament, i es comprometé a traslladar el missatge dels docents a Bauzá. | Antoni Pol

| Sa Pobla |

Els grups municipals de l'oposició a l'Ajuntament de sa Pobla, PSM-Entesa Nacionalista, PSIB-PSOE, Lliga Regionalista i Independents per Sa Pobla, plantegen reprovar el batle de la localitat, Biel Serra (PP), per haver demostrat que té dues cares a l'Assemblea de Batles, on el veridicte sortí favorable al TIL, quan al seu municipi havia permès que prosperàs una moció en suport de la comunitat docent de Balears.

Pels partits poblers, la gota que féu vessar el tassó fou la no assistència a l'Assemblea de Batles del passat 8 de novembre de Serra, quan delegà aquesta responsabilitat amb una regidora de l'equip de govern.

Veus de la representació alternativa a la dels populars creuen que amb el vot de l'edil en contra de la moció no es va expressar "la voluntat del poble de Sa Pobla", un dels 36 municipis de l'Illa al plenari dels quals s'havia aprovat una moció a favor de repensar la imposició del TIL. Així, l'actitud del batle és titllada d'antidemocràtica, assegurant que no va complir el seu deure de defensar allò que s'havia aprovat en el seu municipi.

En concret, el text de la moció recorda que aquest inici de curs "no ha estat normal", i que la "intransigència" i la "prepotència" del Govern han afegit més tensió a l'enfrontament. Afirma que els poblers han actuat "mostrant el seu rebuig al Decret del TIL i a la política autoritària i no consensuada" de Bauzá, i que tots els regidors del PP s'abstingueren per afavorir la demanda a la CAIB que es derogui el Decret TIL.

Amb aquesta i altres actituds, critiquen, Serra treia pit i s'autofelicitava d'haver estat sempre al costat dels mestres. No obstant aquest suposat suport, sorprenentment, dia 8 de novembre de 2013, amb una actitud, que sent suaus, podríem titllar de poc valenta, no acudeix a l’Assemblea de Batles en considerar-la poc
profitosa”, es pot llegir literalment al text de la reprovació.

Per tot plegat, els partits de l'oposició plantegen reprovar Serra per "l'incompliment" dels acords del plenari, i que l'equip de govern es retracti del seu vot a l'esmentada trobada dels batles mallorquins.

+ VIST