Segueix-nos F Y T R

La lluita dels grups autònoms contra Franco arriba avui a Felanitx en forma de documental

Cartell del documental.

|

Aquest dissabte es projectarà el documental ¡G.A.R.I!, que rememora en veu dels seus protagonistes part de la lluita armada contra els darrers anys de la dictadura.

La projecció començarà a les 20 hores i es realitzarà a l'Ateneu de Felanitx. Després tots els assistents podran gaudir d'un sopar d'estiu. L'acte està organitzat pel col·lectiu Arrels i compta amb la col·laboració de l'Ateneu de Felanitx.

L'argument
El 1974, sota el règim de Franco, a Espanya, els membres del MIL (Movimiento Ibérico de Liberación) s'arrisquen a ser condemnats a mort. Per intentar salvar-los, alguns grups d'acció es decideixen a unir forces en una xarxa anomenada GARI (Grups d'Acció Revolucionària Internacionalistes) i s'organitzen a Toulouse.

40 anys més tard, el director, Nicolas Réglat, que va créixer sota el secret d'aquesta aventura, aprofita la prescripció per donar la paraula als seus familiars i a altres antics membres dels G.A.R.I. Ells ens parlen d'aquella època, del segrest del banquer Suárez per exigir l'alliberament dels seus camarades, de les accions duites a terme per a lluitar contra la dictadura i de les conseqüències dels seus actes.

+ VIST