Segueix-nos F Y T R

La neu compareix a bona part de Mallorca

Imatge de la nevada d'aquest dijous. | Consell de Mallorca

|

Molts de pobles de l'interior de l'illa i de la Serra han aparegut aquest dijous coberts de neu. És el cas d'Alaró, Santa Maria, Consell, Esporles i Valldemossa, entre d'altres.

La caiguda de les temperatures s'ha notat considerablement aquesta matinada, assolint registres de tot just 2 graus a primera hora. Això i les abundants precipitacions han fet caure la cota de neu entre els 200 i els 300 metres.

Carreteres i ports
Cinc carreteres de la serra de la Tramuntana romanen tancades al trànsit aquest dijous a causa del mal temps i la neu caiguda, han informat des del departament de trànsit del Consell de Mallorca.

Les vies clausurades són la Ma-10 des de Pollença fins al Mirador de les Barques; la Ma-2130 de Caimari fins al Coll de la Batalla; la Ma-11A al Coll de Sóller, la Ma-2100 de Bunyola a Alaró, i la Ma-1032 del Capdellà a Galilea.

Les màquines i els operaris treballen per intentar restablir el trànsit rodat, el que dependrà també de la neu que caigui durant la jornada.

A més, els ports de Maó i de Ciutadella han romàs tancats al trànsit marítim per la meteorologia adversa, fins que al migdia s'ha reprès l'activitat en el cas del port maonès. De fet, a Menorca s'ha decretat alerta vermella per les condicions especialment virulentes a la mar, on es poden arribar a veure ones de fins a vuit metres.

En canvi, encara no ha caigut neu a l'illa, i just s'han produït alguns episodis alterns de calabruix i aiguaneu, quelcom que també s'ha deixat veure a les Pitiüses, on també preocupen els forts cops de vent.

+ VIST