Segueix-nos F Y T R

Calvià tendrà un nou centre d'Autoaprenentatge de Català l'any que ve

|

La directora general de Política Lingüística, Marta Fuxà, i el director de l'Institut d'Estudis Baleàrics, Josep Ramon Cerdà, s'han reunit aquest dimarts amb representants de l'Ajuntament de Calvià per estudiar la possibilitat d'obrir l'any que ve un Centre d'Autoaprenentatge de Llengua (CAL). La trobada ha estat amb la cap de servei de Cultura de l'Ajuntament, Catalina Caldentey, i amb el tècnic de servei lingüístic, Agustí Aguiló, que s'han mostrat molt interessats en la possibilitat de tenir un CAL al municipi cap al 2017.

Els responsables del Govern i l'Ajuntament han estudiat quines serien les necessitats i l'espai on es podria ubicar aquest centre. Respecte a l'aportació que fa el Govern, les despeses de material i els recursos humans els assumiria l'Institut d'Estudis Baleàrics en la seva part de Llengua, i l'espai el cediria l'Ajuntament.

La directora general de Política Lingüística, Marta Fuxà, assegura que «és molt bona notícia que puguem obrir un CAL precisament a Calvià perquè és una de les zones lingüísticament més degradades i on és més necessari realitzar actuacions d'aquest tipus. Així mateix, cal recordar que durant la passada legislatura es varen tancar molts d'aquests centres, fet que va suposar eliminar la possibilitat d'accedir al coneixement de llengua catalana, un dret que com a Govern hem de garantir».

+ VIST