Segueix-nos F Y T R

Sant Llorenç reclama disposar dels ajuts de l'Estat per la torrentada abans que acabi l'any

|

Aquest dimarts el batle de Sant Llorenç, Mateu Puigrós, ha explicat la situació en què es troben els ajuts per la torrentada del 9 d’octubre de les diferents institucions.

Així, el batle ha explicat que, dels més d’11 milions que es destinaren a projectes de recuperació d’infraestructures afectades per les pluges, només s’han rebut els ajuts del Govern (25 %) i del Consell (25 %), mentre que les del Govern espanyol, qui es va comprometre a abonar-ne el 50 %, encara no han arribat.

El consistori ha manifestat «total confiança» en rebre aquesta línea d’ajudes tot i que reclama el seu ingrés abans que acabi l'any per tal de no provocar un endeutament del municipi.

A més, el balte també ha explicat que aquest dimarts mateix el consistori ha rebut una notificació de Delegació del Govern espanyol confirmant que està a punt de sortir al BOE la convocatòria per a sol·licitar aquests ajuts.

En la mateixa intervenció, Puigrós ha aprofitat per a confirmar que els 2,8 milions d’euros de les donacions ja han estat gairebé tots repartits i que d’aquests 377.000 ja han estat fins i tot justificats pels veïns.

L’Ajuntament ha conclòs remarcant que continua treballant per a la reducció de riscs en potencials torrentades i que per això ha contractat a dos tècnics especialitzats, un geògraf i un enginyer de camins, per a elaborar un informe que assenyali les principals intervencions que s’han de fer a tots els nuclis del municipi per a prevenir i minimitzar riscs.

+ VIST