Segueix-nos F Y T R

Binissalem demana al Govern que es replantegi el nou model tarifari del TIB

|

Al plenari de l’Ajuntament de Binissalem d’aquest dilluns s’ha aprovat la proposta de MÉS en la qual es demana a la Conselleria de Mobilitat i Habitatge que revisi el nou sistema tarifari del TIB que s’ha posat en funcionament des del primer de gener.

Amb aquest nou sistema, la Conselleria pretén incentivar l’ús del transport públic però la realitat és ben distinta. «La implementació d’aquest nou sistema tarifari en cap cas potencia l’ús del transport públic ja que els bitllets individuals han vist incrementat els preus, i a més s’han de sumar els 8€ per emissió de la targeta moneder si no disposes d’ella. Des de MÉS per Binissalem creiem que aquest sistema no afavoreix que els usuaris esporàdics emprin el tren, sinó que emprin el vehicle privat degut a l’alt preu del bitllet», han explicat.

La targeta moneder, a més, «no és del tot transparent». Quan l’empres no pots conèixer els cobraments realitzats ni tampoc el romanent existent, o bé has de fer ús de les màquines, o bé mitjançant Intranet. «Unes màquines que no són suficients, apunta el partit ecosobiranista», ha apuntat MÉS per Binissalem.

Tot i la negativa de la Conselleria, amb el nou sistema tarifari sí que hi ha un augment dels preus per a tots els usuaris, tant els diaris, com els puntuals. Segons els estudis realitzats per l’Associació d’Usuaris del Tren, els increments de preus varien d’un 7% a un 10%. «Una pujada de preus inacceptable en la situació de crisi sanitària i econòmica actual», han remarcat.

A més de tot l’exposat, cal afegir que els trens en hores puntes van plens de gom en gom, i no es respecta cap tipus de distància de seguretat, per això «també demanam un augment de freqüències. Davant tots els fets exposats cal que des del Govern es replantegi el nou model tarifari del TIB i que aposti per un transport públic més econòmic, amb més freqüències i accessible per a tota la ciutadania», han conclòs.

+ VIST