Segueix-nos F Y T R

L'alemany que ha comprat la finca de Crestatx accepta que es continuï celebrant el Pancaritat

|

El misser alemany Bernd Sagasser és el nou propietari de la finca de Crestatx de sa Pobla, que ocupa 22 hectàrees de terreny i que alberga el petit bosc d'ullastres on cada any es celebra el Pancaritat amb la presència de centenars de poblers. La compra es va fer efectiva a principis d'any.

El batle de sa Pobla, Llorenç Gelabert, va contactar amb el nou propietari per exposar-li la situació i arribar a un acord. «El propietari va ser present en el Pancaritat d'enguany i va comprovar que es tracta d'una celebració molt tradicional, sense excessos i que forma part del sentiment pobler», indica Llorenç Gelabert. A més, «enguany no hi ha hagut música a tot volum i, pels bons resultats que ha donat i les opinions dels assistents, crec que optarem per eliminar les barraques».

La segona iniciativa «fou convidar el nou propietari i la seva dona a un arròs pobler i exposar-li de manera clara la nostra petició. L'acord fou ràpid i ha accedit a cedir el bosc d'ullastres mentre la brigada continui mantenint-lo i netejant-lo perquè estigui en perfectes condicions quan arribi el Pancaritat», relata el batle. La compra de la finca de Crestatx no afecta l'ermita, documentada ja en 1285 i que està registrada en la parròquia de sa Pobla i és propietat del Bisbat, junt amb l'esplanada annexa i la zona d'aparcaments.

+ VIST