Segueix-nos F Y T R

PP i VOX eliminen el requisit de català per a fer feina a dues empreses municipals de Calvià

|

El català ha deixat de ser un requisit per a fer feina a les empreses públiques Calvià 2000 i OhLimpia de Calvià i ha passat a comptar només com a mèrit. «És una primera passa», ha assegurat el batle del municipi, Juan Antonio Amengual (PP).

El batle i la primera tinent de batle i presidenta de Calvià 2000 i OhLimpia, Esperanza Catalá (VOX), s'han reunit aquest dimecres amb els respectius comitès d'empresa per a anunciar la mesura. Així, han assegurat que exigir saber la llengua pròpia als treballadors públics és «una injustícia» i que aquesta és la primera passa que faran «en benefici dels treballadors i dels ciutadans» de Calvià.

L'Ajuntament de Calvià, un executiu a la dreta de la dreta

Cal recordar que a Calvià, el Partit Popular i VOX varen signar un acord de governabilitat pel qual el candidat del PP, Juan Antonio Amengual, serà el batle de Calvià durant els propers quatre anys. El pacte són cinc tinences de batlia per al Partit Popular i tres per a VOX.

Així, la candidata de l'extrema dreta, Esperanza Catalá, s'ha convertit en primera tinenta de batle de Policia, Protecció Civil, Calvià 2000, Joventut, Esdeveniments i Festes, Participació Ciutadana i Ciutadans Estrangers. VOX també s'ha quedat, per una banda, les àrees de Mobilitat i Transport, Igualtat, Món Rural, Benestar Animal, Manteniment, IFOC i Cultura i, per l'altra, Cementeri, Llar i Tercera Edat i Transparència.

Entre les primeres decisions del nou Ajuntament està la de designar la germana d'Idoia Ribas (portaveu de l'extrema dreta al Parlament), Esther Ribas, com a nova cap de la Policia Local de Calvià. Ribas és agent de la Policia espanyola i prové de l'Àrea d'Informació.

+ VIST