Segueix-nos F Y T R

Alerten de l'amuntegament de les gallines a la macrogranja projectada a Sineu, contrari al benestar animal

| |

La Federació d'Associacions de Protecció Animal de les Balears (Baldea) ha alertat aquest dijous del grau d'amuntegament que experimentaran les gallines a la macrogranja projectada a Sineu i nega que les condicions dels animals es puguin considerar defensa del benestar animal, com assegura l'empresa avícola.

En un comunicat, Baldea ha assegurat que la macrogranja projectada a Sineu, com l'actual que la companyia té a Llucmajor, té unes ràtios d'amuntegament de nou gallines per m2, tancades 24 hores. «Anomenar això benestar animal és mentir al consumidor i a ells mateixos», han afirmat.

L'entitat ha recordat que l'empresa ha estat sancionada per la Conselleria d'Agricultura amb 180.000 euros per no complir la legislació ambiental i l'obligació que les gallines camperes surtin a l'exterior.

La Federació també ha posat en dubte que el producte d'aquesta macrogranja es pugui considerar de quilòmetre zero, demanant-se d'on vendran les polletes per a recria, d'on procediran les milers de tones de pinso que consumiran les 750.000 gallines i on se sacrificaran. Han assegurat que aquestes qüestions no estan explicades al projecte.

+ VIST