Amples o massa estrets

Muro i Inca estrenen col·legis públics, mentre que augmenta el nombre d'aules prefabricades a la comarca a causa de l'espai

| Inca |

Fa vint i set anys que la capital del Raiguer no estrenava un col·legi públic. Més de cent persones treballaven fa una setmana perquè el nou C.P. Inca (conegut popularment com Col·legi Públic Son Amonda) estigués enllestit per començar el curs escolar dins la normalitat.

Tot i que falten alguns petits detalls, ahir per primera vegada 149 alumnes travessaven les portes del nou centre que obre amb dues línies de primer d’Infantil al complet, una de segons d’Infantil, una de tercer i tres aules unitàries de primer i segon de Primària, tercer i quart de Primària i cinquè i sisè de Primària (per la manca d’alumnat). La situació és sorprenent si tenim en compte que a la resta de col·legis d’Inca la ràtio frega els trenta alumnes per aula per tal de poder fer front a la demanda.

Dels 149 alumnes del centre, 81 són castellanoparlants, mentre que 68 tenen com a llengua materna un idioma estranger. Un repte que el nou director, Pere Mulet, afronta amb il·lusió i amb l’experiència d’haver dirigit cinc centres més d’educació en la seva carrera i és un dels pioners en l’escolarització de les dones magrebines fa ara vint anys. "D’aquí a uns mesos tots parlaran en català", diu.

Muro

No és l’únic col·legi nou a la comarca del Raiguer. Els alumnes del Col·legi Públic de Muro també empraren per primer pic un nou edifici tot i que en aquest cas es tracta d’un trasllat. Altres centres de la zona encara hauran d’esperar un temps per estrenar instal·lacions. De fet, el nombre d’aules prefabricades, centres modulars i espais comuns transformats en classes es dispara a la comarca.

Santa Maria, Consell, Binissalem, Mancor, Sencelles, Sineu, Can Picafort i Campanet en són alguns exemples. A Lloseta encara esperen que els arribi una aula prefabricada per tal d’ubicar tots els alumnes. Mentrestant, utilitzen l’aula d’informàtica.

"El nostre objectiu és cercar la normalitat"

Arrossega una àmplia experiència professional. Ha estat director de cinc centres educatius i acumula experiències en distints projectes educatius al Marroc. De fet, fou un dels precursors de l’escolarització de dones del Marroc a l’Illa. "Encara record quan anàvem a cercar-les al camp", explicava ahir.

Pere Mulet lidera ara el projecte per posar en marxa el nou C.P. Inca. "El meu objectiu és atendre de la millor manera possible els alumnes i cercar la normalitat d’aquí a dos anys", explica Mulet, conscient de les especifitats d’un centre que arranca amb tres aules unitàries de Primària i al qual previsiblement s’aniran afegint els propers mesos els nous alumnes d’incorporació tardana perquè la resta de centres escolars de la ciutat són plens.

Recte

"Fa una setmana havíem de començar amb 74 alumnes i de cop pujaren a 149. El centre s’ha duplicat només en un dia i hem hagut d’adaptar-nos", diu el director del C.P. Inca.

Del nou edifici, situat devora l’Institut Berenguer d’Anoia, Pere Mulet destaca que es tracta d’un centre "obert". Totes les aules connecten amb espais que estan descoberts a la primera planta del edifici. Les instal·lacions són molt completes, tenen patis molt amples, sala de psicomotricitat, sala de multifuncions, sala menjador, gimnàs... Mulet demana a l’Ajuntament d’Inca que hi posi, dins les seves possibilitats, un conserge.

+ VIST