Segueix-nos F Y T R

Esquerra reelegeix Joan Lladó com a president

El congrés del partit nacionalista renova l'executiva i aposta per reforçar les relacions amb el PSM i Entesa per Mallorca

| Palma |

Joan Lladó fou reelegit president d’Esquerra-illes durant la celebració del desè congrés autonòmic d’aquesta formació. Lladó, que liderarà el partit durant els pròxims quatre anys, fou elegit amb el 70,5 per cent dels vots dels militants presents ahir al Teatre Sindical de Comissions Obreres de Palma.

Esquerra també aprovà el seu full de ruta per als pròxims anys, en el qual l’objectiu principal, a banda de reforçar l’expansió d’aquesta formació, se centra l’enfortiment de l’anomenat "espai de l’esquerra nacional". En aquest sentit, l’estratègia d’Esquerra passarà per reforçar les relacions amb els seus socis del PSM i d’Entesa per Mallorca, partits amb els quals Esquerra assegura compartir l’espai polític. D’altra banda, el congrés també va servir per renovar l’executiva de la formació. Hi destaca la sortida d’aquest òrgan de l’històric militant nacionalista Cecili Buele i l’entrada de Cathy Sweeney, exgerent del Cofuc, com a secretària de política cultural. Josep Serra serà el nou vicepresident del partit; Ildefons Muñoz, secretari d’organització, i Esperança Marí continuarà com a portaveu parlamentària.

Durant el discurs de cloenda, Lladó féu un balanç positiu de l’acció d’Esquerra a les institucions balears i del suport donat al govern progressista. Malgrat això, Lladó criticà l’actuació del PSOE a Madrid, del qual digué que "no té cap voluntat de modificar el sistema de finançament que s’ha basat en l’espoli dels recursos de les Illes Balears".

+ VIST