Segueix-nos F Y T R

Els estudiants vencen la pluja i el Dijous Bo

Un miler d'alumnes es manifesten a Palma en defensa de l'ensenyament públic i contra el procés de Bolonya

| Palma |

Un miler d’estudiants es mobilitzà ahir a Palma per protestar contra la privatització de l’ensenyament i l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior (EEES), també conegut com a procés de Bolonya. Els manifestants, que van desafiar la intensa pluja i la celebració del Dijous Bo, estaven convocats pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i el Sindicat d’Estudiants (SE). L’objectiu de la protesta era expressar el rebuig d’un model educatiu que, segons els organitzadors, suposa un atac a l’educació pública i afavoreix l’entrada de les empreses als campus. Així mateix, criticaven que l’aplicació de l’EEES comportarà impediments econòmics per accedir a la universitat.

Divisió i crits homòfobs

Els estudiants es concentraren a les 12 hores a la plaça del Tub i van recórrer, protegits per paraigües, la Rambla, el carrer Unió i el passeig del Born fins a arribar a la Delegació de Govern. Allà es procedí a la lectura dels manifests d’ambdues organitzacions. La marxa va transcórrer de manera pacífica però clarament dividida en dos blocs, encapçalats cadascun d’ells per les pancartes dels sindicats estudiantils. Destacava, entre les files del SEPC, la presència de quatre joves que portaven un taüt en el qual es podia llegir "RIP educació pública".

La nota negativa foren crits de contingut homòfob que sortiren dels megàfons del SE, com ara "si som el futur, perquè ens donau per cul". Malgrat ser una jornada considerada tradicionalment festiva entre l’alumnat per la celebració del Dijous Bo, foren molts els estudiants d’institus de la Part Forana que preferiren acudir a la manifestació en comptes d’anar a la cita d’Inca. D’altra banda, a Ciutadella més de tres-cents cinquanta joves secundaren la protesta i marxaren pel centre de la ciutat. Mentrestant, el consell de govern de la UIB aprovà ahir el gruix dels estudis de grau que estaran adaptats a l’EEES i que entraran en vigor el pròxim curs.

+ VIST