Segueix-nos F Y T R
Decret Nadal

Sense alternatives a Son Baco

La primera cimera al màxim nivell per resoldre la crisi del Pacte acaba sense resultats concrets i només amb compromisos de cercar solucions per a Campos. UM manté l'esmena per permetre el camp de golf amb hotel, però continuarà negociant-ho. La reunió es féu al Consolat i durà tres hores

| Palma |

Entraren igual que sortiren, però amb un parell de compromisos més dins les butxaques. La primera reunió al màxim nivell per intentar desbloquejar l’escull de Son Baco, una de les qüestions que manté el Pacte de Govern en la crisi més profunda que ha viscut fins ara, acabà sense cap resultat concret i just es posaren sobre la taula compromisos per solucionar el problema i fer-ho aviat. Després de la cita, UM manté la polèmica esmena al decret Nadal per permetre el camp de golf amb hotel a Campos, que els seus socis del Bloc i el PSOE rebutgen. De fet, de la trobada al Consolat, que s’inicià a les vuit del matí i que durà tres hores, només es podia destacar allò que s’encarregà de ressaltar després el president del Govern, Francesc Antich: que havia començat el diàleg. Ell fou l’amfitrió d’una cimera en la qual també participaren dos representants socialistes més, el conseller de Presidència, Albert Moragues, i la presidenta del Consell, Francina Armengol.

Per part d’UM, hi acudiren el seu secretari general, Miquel Ferrer, i els dos vicepresidents, el conseller de Medi Ambient, Miquel Àngel Grimalt, i el batle de Campos, Guillem Ginard. Cap protagonista no es va moure dels seus pensaments inicials, no es concretà cap solució per a Campos i no es plantejaren alternatives al projecte que manté enfrontats UM i els seus socis. Ni tan sols no es va acordar la data d’una pròxima reunió. Els representants socialistes sí que es comprometeren a cercar solucions per a Campos que no incloguin el camp de golf i a fer-ho tan aviat com sigui possible perquè UM retiri la polèmica esmena i minvi la tensió que viu ara el Pacte.

Després de la reunió, el president Antich reiterà que la psoposta d’UM és un "incompliment" del Pacte, "un problema greu", però valorà com a "molt positiu" que s’estigui "parlant" per intentar resoldre-ho. "El meu desig és trobar una solució", afegí. El cap de Govern recalcà que la seva intenció és "donar un cop de mà" als municipis que més protegeixen el seu territori, però no es pot "compensar amb un golf , que és un projecte privat que està fora del Pacte". En sortir de la cimera, el secretari general d’UM, Miquel Ferrer, apuntà que havia anat "bé", però "no hi ha res concret". "Continuarem parlant per cercar solucions" per a Campos i resoldre la "problemàtica" de l’esmena d’UM.

+ VIST